Koranutstilling mot fordommer

ÅPNET UTSTILLING: Ordfører Øystein Beyer var med på åpningen av koranutstillingen i går. Her sammen med utstillingsansvarlig og imam Ch. Shahid Mahmood Kahloon, Ch. Maqsood Ahmad
Virk fra Ahmadiyya- bevelgesen.

ÅPNET UTSTILLING: Ordfører Øystein Beyer var med på åpningen av koranutstillingen i går. Her sammen med utstillingsansvarlig og imam Ch. Shahid Mahmood Kahloon, Ch. Maqsood Ahmad Virk fra Ahmadiyya- bevelgesen. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Informasjon om Islam er nøkkelen til at nordmenn og muslimer i større grad kan leve sammen i kjærlighet. Det mener Ch. Maqsood A. Virk som i går åpnet utstilling om koranen på biblioteket i Porsgrunn.

DEL

Med på åpningen var også Imam og misjonær Ch. Shahid Mahmood Kahloon. Begge er Ahmadiyya- muslimer i Ahmadiyya bevegelsen.

Utstillingen viser ifølge de to, Islam uten de avleiringer som har bygget seg opp gjennom århundrer, og som de mener har skjemmet og misformet Islams utseende og forandret det muslimske samfunnet.

- Vårt motto er kjærlighet til alle, ikke hat mot noen. Vi viser hva som har ligget i Islam fra begynnelsen av, sier Ch. Maqsood A. Virk.

I Norge teller Ahmadiyya-muslimene i dag 1500 stykker, og allerede på 1950- tallet kom den første ahmadiyya-representanten til landet.

KVINNENES STILLING

Utstillingsveggene på biblioteket er nå fylt av informasjon om koranen og Ahmadiyya-bevegelsens kjennetegn. Det vil de være helt frem til 17. januar.

På et bord ligger også en rekke brosjyrer om blant annet kvinnenes rolle og stilling i et muslimsk samfunn. I disse gis det også tolkninger, presiseringer og nyanseringer av omstridte vers knyttet til ekteskap og skilsmisse, polygami og tilsløring.

For de mest interesserte og nysgjerrige er det også mulighet for å ta et dypdykk i den hellige koranen, oversatt til norsk.

-Hvis nordmenn får vite mer om Islam og hva vi står for, kan vi lettere leve sammen i kjærlighet, tror utstillingsansvarlig, som understreker at bevegelsen tar sterk avstand fra vold og terrorisme i alle former.

Til nå har utstillingen preget i alt 40 steder i landet. Erfaringene er utelukkende positive.

- Folk har møtt oss og utstillingen med stor interesse og nysgjerrighet. Det er veldig, veldig gledelig. Vi gjør dette for å skape fred og forståelse, sier Imam Mahmood Kahloon.

Han legger ikke skjul på at muslimer i Norge, likevel møter mange fordommer. Han synes imidlertid oppslutningen om utstillingene gir et signal om bedring.

-Det virker som om folk i stedet for å være fordomsfulle, vil lære mer om det vi faktisk tror på og lever etter. Mange forbinder Islam med krig og selvmordsbombing, men ordet betyr faktisk fred, påpeker han.

NYSGJERRIG ORDFØRER

En av de nysgjerrige på åpningen var ordfører Øystein Beyer. Med koranen under armen så han frem til å lære litt mer om religionen.

- Jeg kan ikke love at jeg skal lese hele, men jeg er nysgjerrig. Jeg vet for lite, sier Porsgrunnsordføreren.

Han innrømmer at han til tider blir både provosert og usikker av folks uvitenhet. Ordføreren er derfor glad for at utstillingen har kommet til byen, og han oppfordrer også folk til å besøke utstillingen.

Artikkeltags