Gå til sidens hovedinnhold

Klare for Junior-Grand Prix

Artikkelen er over 18 år gammel

En 13 år gammel gutt og en 15 år gammel jente fra Skien er plukket ut til å være med i den norske Melodi Grand Prix-finalen for barn og ungdom. En seier kan bringe dem til den internasjonale finalen, hvor femten europeiske land deltar.

Det er 13-åringen Atle Pettersen som har skrevet låta «Hekta på brett», som han fremfører sammen med Stine Cecilie Hillestad på 15.

Allerede i påsken fikk de to ungdommene vite at de var plukket ut til å være med i finalen sammen med ni andre finalister. Totalt har NRK fått inn 700 bidrag til konkurransen.

Først i går ble navnene på de ti finalistene offentliggjort, og i dag kan de to ungdommene endelig fortelle vennene sine om hva som skal skje.

ALLSIDIGE

Atle Pettersen har spilt i syv år allerede, og har vunnet Barnas Grand Prix i Ibsenhuset to av de tre gangene han har deltatt.

Også Stine Cecilie Hillestad har deltatt i Barnas Grand Prix i Ibsenhuset, men kun to ganger.

Det var under en konsert på skolen Atle hørte Stine Cecilie synge. Nå har de to sunget sammen i to år, og da Atle trengte en å synge med på sangen han skrev til MGPjr, var Stine Cecilie et selvfølgelig valg.

- Jeg trodde egentlig ikke at vi ville komme til finalen, men jeg har sagt at den sangen skal komme til MGPjr.

«Hekta på brett» kom til etter at Atle brakk armen da han stod på snowboard. I tillegg til musikken, driver han med fotball og brettsport. Men også leggbeinet har blitt brukket etter at han forsøkte seg på et stunt på skateboardet.

STOR SUKSESS

I år er det hele 15 europeiske land som skal være med i Melodi Grand Prix jr. Denne finalen finner sted i København, og vinnermelodien fra den norske finalen skal være med å konkurrere om seieren.

Finalen 6. september finner sted i Oslo Spektrum, og Stian Barsnes Simonsen skal være programleder.

Showet skal sendes direkte på NRK1, og dette er andre gang NRK arrangerer MGPjr. Showet var i fjor en stor suksess, og da kun et samarbeid mellom Norge, Sverige og Danmark.

På NRK1 ble den norske finalen sett av 886 000 seere. Selv synes de to skiensungdommene at det er bedre å synge 3000 enn for tre.

- Jeg er litt redd for å tryne skikkelig. Men da får jeg bare reise meg opp, børste av meg og late som det er en del av showet, ler Stine Cecilie.

- Jeg vil ikke tenke så mye på det før det er ferdig.

Etter suksessen til de nordiske landene har også den europeiske kringkastingsunionen (EBU) blitt med i showet. EBU arrangerer også den årlige Melodi Grand Prix-konkurransen for voksne.