Kart pluss kunst er sant

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Kunstutstillinger både i og utenfor festivalprogrammet, poesi-slam og bokkafé. Årets kunstmønstring er den bredeste i Kartfestivalens treårige historie.

DEL

- Det blir to kunstutstillinger i Gvarv i forbindelse med festivalen, sier Kart-arrangør Øyvind Dahle.

Dahle finner grunn til å skille mellom de to, selv om begge er knyttet opp til aktivitetene rundt Kartfestivalen.

- FESTIVALENS ÅND

– Vi har festivalens egen KartKunst som i år holder hus i Gamle Foreningen. Og vi har den årlige utstillingen til Kunsthuset på Gvarv, som i år åpner i festivalhelgen. Når det er sagt, er vi mest opptatt av at det blir et sterkt trøkk på kunst under festivalen. Da er det en fordel å samarbeide, sier han.

I følge Dahle vil Kartkunst også i år presentere yngre kunstnere som virker i festivalens ånd. Gvarvs egen Arild Rekkedal stiller ut sine bilder, ifølge forhånds-presentasjonen holdt i et «rikt visuelt språk» med temaer fra grenselandet mellom kaos og harmoni.

Tom Klovholt er fra Bø, med fortid som utstiller flere steder i Telemark. Utenfra kan vi merke oss kollektivet Danger Museum, og Espen Johannesen fra Oslo.

POETENE KOMMER

På Kunsthuset, hvor utstillingen vil henge frem til 22. juli, er to av fem kunstnere fra Telemark.

Vi snakker om Svein Narum, kjent keramiker fra Sveinseid og Ådne T. Naper, maler og grafiker fra Vrådal.

I dag er det «ordet» som gjelder. Da blir det på poesislam på Kjernehuset, en blanding av standup og diktopplesning, med publikum som dommere. Med forfatter Vigdis Hjort som konferansier. Utpå kvelden stiller hun selv på bokkafe på Kjernehuset. Hjort burde fange interesse, ettersom hun avlegger Telemark mer enn en visitt i sin siste roman «Hjulskift».

Artikkeltags