Hele 53 telemarkskunstnere deltar på utstillingen, som åpner på lørdag. Det vil si at over 50 prosent av medlemmene i BiT (Billedkunstnere i Telemark) og NK-Sør (Norske kunsthåndverkere Sør) er representerte på Telemark Kunstnersenters 25-årsjubileum. Det krever plass.

KVANTITET

- Alle veggene er tatt i bruk, og vi har fylt ut hele utstillingsarealet, sier formann i Skiens kunstforenings styre, Ove Fevåg. Han berømmer kunstnerne for å ha stilt opp på kort varsel, og er godt fornøyd med utstillingens bredde.

- Jeg kan ikke huske at vi har hatt en så bred utstilling her, sier han. Smykkekunst, foto, tegninger, kjoler, keramikk og tradisjonelle malerier - alt er med.

KVALITET

- Denne utstillingen er bedre enn Telemarksutstillingen. Her er det utelukkende profesjonelle kunstnere som deltar, sier Anne Stabell. Selv har hun biratt med to vevde arbeider. Vikarierende intendant Ann Mari Aamot har bidratt med bilder. Fanny Sophie Gjestland stiller med to tova skjerf med mange detaljer og et svart-hvitt foto, Brita Been, som er bosatt i Porsgrunn, bidrar med tepper, Grete Skoe, Phillip Dommen, Mary Owens, Sølvi Strand, Torunn Myrann, Gita S. Norheim, Jonny Andvik, Jørn Roeim, Günter Winkelmann, Unni Spakmo, Frank Chr. Kvisgaard og glasskunstner Tuva Gonsholt er noen av de som stiller ut. Hilde Rambøl har laget lekre kjoler i mohair som stilles ut. Anne Stabell ser seg omkring, og utbryter:

- Så mye fint det er her. Ove Fevåg gir intendanten, Ann Mari Aamot æren:

- Hun har vært en drivende kraft.