Det var en høyst uformell, men svært så lystig tone da Sputnikfestivalen lørdag inntok restaurant Rytterspranget på toppen av Gautefall. I strålende solskinn ble det servert sommerlige retter og varierte musikalske innslag. Etter at maten var fortært lokket Sputnik sine gjester til en vennskapelig tevling i hesteskokast. Senere på kvelden spilte han selv opp til dans på Gautefall hotell.

STRÅLENDE FORNØYD

- Jeg føler meg temmelig ung og pen, det har gått som en leik, smiler Knut T. Storbukås når han blir spurt om hvordan det kjennes å ha 50-års jubileum som artist. Mannen med sin egen festival, den 17. i rekken, er storveis fornøyd med årets oppmøte. - Det har vært fullt siden jul. Jeg ser mange kjente fjes, men også en hel del nye, sier han.

Nå håper han at velviljen fra hotellet vil vedvare slik at han kan arrangere festival samme sted også neste år.

ETTERSPURT

50 år etter at han sto på «scenen» for første gang er Sputnik blitt 66 år, og mer ettertraktet enn noensinne. Sist onsdag var han på besøk i nitimen for å prate om albumet han slapp på festivalens åpningsdag. Da han kom ut sto det fans på trappa og ville kjøpe plater.

- Men jeg hadde ingen med meg, så jeg ble sittende på Aker Brygge å ta opp bestillinger, forteller han. Denne sommeren går det slag i slag med skilsmissefestival i Ålesund, Sputnikfestival i Bardufoss for andre året på rad, og medvirkning i TV2 programmet «Allsang på Grensen».

- Det er mange som spør. Folk ringer hele tiden, og det er veldig moro. I forrige uke ringte de fra Quartfestivalen. De skulle ringe igjen til uka.

EN STOR FAMILIE

Managerkona Vivian syntes det var stas å se så mange glade mennesker samlet på Sputnikfestival. Fredag hadde 240 benket seg til middag på hotellet, og senere på kvelden kom det enda flere. Til lunsjen på Rytterspranget var det omtrent like mange, alle i perlehumør. Mye takket være et praktfullt maivær.

- Med sånt vær er det greit å få til noe – folk blir mye mer på lag når de kan være ute hele dagen. Vi er en stor familie. Her prater alle med hverandre og alle blir behandlet likt, smiler hun.

KJØRT FRA SPANIA

Blant de mange som koste seg på toppen av slalåmbakken var fire nordmenn, til daglig bosatt i Alfas Del Pi, Spania. Det er et sted Sputnik har besøkt mange ganger, både som artist og som privatperson.

- Det var sånn vi ble kjent med ham. Nå har vi kjørt 350 mil for å komme hit og være med på jubileumet, strålte Brita Høymyr. Gjengen har de fleste av Sputniks utgivelser, kjenner tekstene og sang med for full hals under allsangseansen på festivalens første dag. De var skjønt enige om at det er ordentlig gla'musikk han serverer på plate etter plate, og at det var veldig bra å være på Sputnikfestival i Drangedal.