Gå til sidens hovedinnhold

Jubelbrus for Hughes

Artikkelen er over 13 år gammel

Han gikk på tre kvarter etter programmet og spilte ikke én klassisk Deep Purple-låt. Likevel, nærmere 1200 hyllet Glenn Hughes og Come Taste the Band på Kartfestivalen sent fredag kveld.

- Take these glasses, I can't see a thing, sa Glenn Hughes. Først ti over ett natt til lørdag fant mannen det for godt å ta av seg solbrillene.

En del var nok skuffet over mangelen på kjente Purple-låter. «Smoke on the water» hadde gjort seg ved Bøelva halv to natt til lørdag. Men Hughes er klar på hva han vil gjøre og ikke gjøre, det betyr at han holder seg til låter han har bidratt på selv, enten som vokalist eller låtskriver.

Når det er sagt, var det nok av folk på plenen som var godt inni det Hughes står for. Og med Come taste the band og superreserve Erland Dalen på trommer kunne det ikke gå galt.

Klassisk hyling, heavy-attitude og en overdose Norges-skryt. Vi registrerer også at mannen er en god bassist. Spesielt tydelig blir det på det nyere materialet, hvor han lar fingrene fly over gitarhalsen herlig langt fra heavy-formatet.