«Jazz-Buen» til USA

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

Ikke før har han kommet fra Roskildefestivalen i Danmark hvor han spilte sammen med «Gåte», før turen fortsetter med SKRUK og Ytre Suløen Jazzband. - Storartet sier Knut Buen.

DEL

Det går slag i slag for Knut Buen om dagen. Etter suksessen han fikk på Roskildefestivalen i samspill med gruppen «Gåte», blir det nå turne med Per Oddvar Hildres SKRUK og Ytre Suløens Jazzband.

- Flott at de vil ha med en gamling som meg, sier Buen som legger til at det kan bli flere samarbeidsprosjekter med «Gåte».

- De var i alle fall fornøyd med meg.

KALVØYA FØRST

For den svært opptatte kunstneren fra Tuddal starter turneene opp i Sandvika, nærmere bestemt på Kalvøya.

- Det er her, hvis alt klaffer, at jeg skal spille sammen med Ytre Suløen, sier Buen.

- Går det bra tyder mye på at det kan bli flere konserter i løpet av året sammen med dem.

- Jeg har kommet til det punktet i livet at jeg spiller med både jazz, rock og poppgrupper.

- Det er jo ikke minst rocken folk vil ha i våre dager, så hvorfor skulle ikke jeg henge meg på lasset, sier Buen.

TIL USA

Det er tidligere utenriksminister og nå Norges ambassadør i USA som har invitert Per Oddvar Hildre og hans SKRUK over «dammen».

- Det er korrekt, sier Buen som innrømmer at han synes det er stas at det internasjonalt kjente koret med den karismatiske dirigenten tok en telefon til Tuddal for å spørre om jeg kunne tenke meg å være med, sier Buen.

MYLLAREN/ARMSTRONG

Temaet for konsertturneen i USA er «Myllarguten/Armstrong.

- Det hersker jo ingen tvil hvem som er best kjent i verden av disse to, sier Buen, men å bruke hardingfela på Louis Armstrongs musikk skal bli, ikke bare utfordrende, men uhyre interessant, sier Buen.

Så langt vet ingen hvor omfattende konsertturneen i De Forente Stater blir, men alt tyder på at den kommer til å «gå» fra kyst til kyst.

DDE

Trøndergruppen DDE er heller ikke ukjent for Buen.

- Jeg spilte sammen med dem på Landbrukshøyskolen på Ås og da var hele landbruksdepartementet tilstede pluss en del kuer, sier Buen.

- Faktisk ble det så stort «trøkk» i musikken at kuene skeit over det hele og det var med nød og neppe ministeren ikke fikk en velplassert ruke midt i fleisen, forteller Buen. Resultatet ble i alle fall at hele «departementet» rygget noen meter før konserten fortsatte.

- Skulle vært topp å spille sammen med DDE igjen gitt, avslutter Buen.

Artikkeltags