Jazz, brass og bamblinger

EGENKOMPONERT SANG: Birgitte Damberg fremførte en egenkomponert låt under konserten i Rønholthallen søndag kveld.

EGENKOMPONERT SANG: Birgitte Damberg fremførte en egenkomponert låt under konserten i Rønholthallen søndag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Hva får man hvis man kombinere jazz og brass? En bambling? Det kan nesten virke slik når man går på konserten «Lyden av Bamble 2010: Jazz og brass».

DEL

I går sto nemlig kremlaget av Bambles jazzmusikere, både innflyttere og utflyttere, på scenen i Rønholthallen. Og de dyktige musikerne var selvsagt i musikalsk selskap med Bamble musikkorps.

For andre året på rad hadde også voksenkorpset invitert med seg Langesund skolemusikk, Herre skoles musikkorps, Rugtvedt skolekorps, Rønholt skolekorps og Stathelle skolemusikkorps.

EN LEVENDE LEGENDE

En levende legende ble den første gjesteartisten introdusert som. Mannen som kom på scenen var selvsagt Guttormsen. I kjent, kvalitativ stil på saksofonen fremførte han «I feel good» av James Brown. Birgitte Damberg hadde valgt å fremføre en egenprodusert låt. «The slow down» ble til etter at hun mistet et familiemedlem.

- Men det var ingen deprimerende sang, men heller en hyllest til livet, informerte konferansieren.

Andre kjente bamblinger som deltok var Nina Gromstad Hogness, Stig Sjøstrøm og Martin Vinje. Åsmund Reistad, som er gift med en bamling, spilte bass.

SAMME LEST

Det var andre året konserten «Lyden av Bamble 2010- jazz og brass», ble arrangert. Konserten var laget etter samme lest som i fjor. På repertoaret sto hovedsakelig tradisjonelle jazzlåter.

Hele 90 korpsmusikanter deltok, og cirka 200 mennesker viste å kjenne sin besøkelsestid i Vest- Bambles storstue.

TRENDY

Det er en sterk messingtradisjon i Bamble. Fire skolekorps og to voksenkorps, som alle er brassband, har tilhold i kommunen. Det blir stadig mer trendy å være tilknyttet korpsmiljøet. Aldri har Bamble musikkorps hatt flere medlemmer.

- Det å spille i korps er verdens beste hobby, sier Anette Skaugen Guldager i Bamble musikkorps.

Det å spille i korps er verdens beste hobbyAnette Skaugen Guldager

Artikkeltags