Gå til sidens hovedinnhold

Høyt og hardt men forsinka

Artikkelen er over 15 år gammel

På teaterfestivalens siste dag var det gjort klart for en real metalkveld med de lokale unge bandene Stigmata og Illusion. Et henført og i stor grad svartkledd publikum møtte opp.

Arrangementet var kalt «Very eavy Very umble», og PIT fristet i programmet med at rockescenen i Grenland er i ferd med å markere seg kraftig.

- Stadig nye band dukker opp; friske, frekke, fantasifulle og forbannet dyktige! På festivalens siste dag kan noen av disse unge friske påtreffes på scenen på Gamle Posten. Husk ørepropper! stod det å lese i programmet. Sarte ører burde fulgt oppfordringen.

FORSINKELSER SKJEMMET

Da konserten skulle startet stod en liten hærskare sortkledde tenåringer, til dels fulle av nagler rundt håndledd og andre steder på utsiden av Gamle Posten. Det skulle snart vise seg at grunnen til at de stod der skyldtes forsinkelser. Da tenåringen endelig slapp inn, ble de kastet ut igjen for å løse billett. Eksemplariske som dagens tenåringer er gikk de fredelig ut, løste billett og kom rolig inn igjen.

Deretter skulle det brake løs. Publikum var ivrige på å høre bra musikk og maste på kveldens første band Stigmata.

DE TØFFES KVELD

Stigmata kjørte på det de kunne med sin metall inspirert av band som Pantera, BLS og In Flames. Bandet har spilt sammen siden 2004 og består av Martin Bitar på trommer, Jan Fredrik på bass, Kristian By på gitar og Aron på vokal. Stigmata deltok også på Ungdommens kulturmønstring i Skien i år.

Flere i publikum kjente tydeligvis bandmedlemmene godt og tok seg ikke nær av at Aron mente de var litt tamme og tok til en viss grad oppfordringen om at de som ville headbange kom nærmest scenen, mens de som ikke var så gira på det trakk seg litt tilbake. Dette syntes å være en ordning de fleste tok med fatning, og bandet spilte - hardt.

Det skulle etterhvert vise seg at selv Stigmata selv så på seg selv som et oppvarmingsband for kveldens store band - Illusion. Illusion er et bra band. Slev om gitaristen denne kvelden skulle vise seg å ha litt gitarproblemer, skjemmet dette ikke konserten utover den ekstra tiden som ble brukt til stemming. Bandet låter veldig bra, og passet perfekt inn i den sorte settingen på scenen til Gamle Posten.

TA overvar også deres konsert i Lunde for et par dager siden, og det er bare å ta av seg hatten for disse gutta. Det låter bra, de har utstråling, de kan spille og synge og de får publikum med seg.

Ikke overraskende var det dette bandet som stakk av med publikumsprisen i Ungdommens kulturmønstring i Telemark i april og som dro videre til landsfinalen. Bandet tok også en seier i landsfinalen i slutten av mai sammen med andre grupper, i følge deres egen nettside. I begynnelsen av mai vant de Rockekampen. I juni skal de spille i Spikersuppa i Oslo, i juli er de booket inn på Kartfestivalen og i august blir det konsert med Illusion på Henrockfestivalen i Skien.

Illusion består av Atle Pettersen (vokal), Nickolas Henriksen (synth), Robin Ognedal (gitar), Håkon Vøllestad (bass) og Joachim Eklund (trommer). Underveis i konserten røpte vokalisten at de nylig har spilt inn en EP, som snart kommer ut.