Holdt på å kaste opp av egen kroppslukt

TØFF: Tannlegen fra Porsgrunn var en mange som møtte opp på Lindesnes i et forsøk på å kvalifisere seg til det som omtales som Norges tøffeste eventyr, og hun var en av syv jenter som kom gjennom nåløyet.

TØFF: Tannlegen fra Porsgrunn var en mange som møtte opp på Lindesnes i et forsøk på å kvalifisere seg til det som omtales som Norges tøffeste eventyr, og hun var en av syv jenter som kom gjennom nåløyet. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

- Jeg tok av meg klærne og brakk meg, sier «71° Nord»-deltaker Cesilie Skollerud Hegna fra Porsgrunn.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Uten tilgang til dusjfasiliteter og iført klamt og svett turtøy levde de 14 deltakerne i «71° Nord» tett på hverandre under innspillingen av den populære realityserien.

- Det luktet like ille av alle, men vi hadde våtservietter og så er ull et praktisk materiale, sier Cesilie Skollerud Hegna (30), til Side2.

Tannlegen fra Porsgrunn var en mange som møtte opp på Lindesnes i et forsøk på å kvalifisere seg til det som omtales som Norges tøffeste eventyr, og hun var en av syv jenter som kom gjennom nåløyet.

- Jeg er ganske tøff

Det var vennene til Cesilie som meldte sendte inne en søknad i hennes navn, etter at de hadde spøkt om ideen på en fest.

- Jeg gråt av frykt

- De synes vel jeg er ganske tøff - og jeg er ganske tøff, sier Cesilie, som ikke hadde forventet å bli kontaktet av TVNorge.

- Jeg ble litt overrasket da jeg fikk en telefon med beskjed om at jeg hadde en bra søknad.

- Fikk ikke skiftet undertøy

Hun beksriver prosessen frem til Lindesnes som svært morsom, men det som var mindre morsomt var den kroppslukten hun og de andre deltakerne hadde under innspillingen. Til tross for at hun og de andre turvennene ikke hadde fokus på å få seg en dusj innrømmer hun at det var deilig når muligheten bød seg.

- Vi fikk ikke skiftet undertøy så veldig ofte, men vi prøvde vel ikke akkurat å lukte så mye på hverandre, ler Cesilie.

- De om var rundt oss og laget programmet kan vel si mer om kroppslukten vår enn oss selv, men det var noen ganger jeg tok av meg klærne og brakk meg fordi jeg virkelig burde tatt en dusj.

- Det sosiale var vanskelig

I likhet ble flere av de andre deltakerne var det tøffere enn hun hadde forventet å være med på «71° Nord», og hun innrømmer at hun både ble både sliten og nedkjørt underveis på ferden - som hun naturlig nok ikke vil avsløre hvor endte for hennes del.

- Det tøffeste var å holde på uten å vite enden, og det å bære så tungt og få vondt steder man ikke visste man hadde.

- Det sosiale var også vanskeligere enn jeg hadde trodd.

Hun forklarer nærmere:

- Det var en fantastisk gruppe mennesker og alle var kjempeherlige å være samme med, men samtidig var det en konkurranse og man blir mer og mer bevisst på sin posisjon i gruppen og mer og mer bevisst på hvem du har som dine nære, sier Cesilie.

Det var spesielt de som klarte å skape et større nettverk enn henne selv som frustrerte den gifte 30-råningen, et forhold som gjorde seg mer og mer gjeldende etter underveis i innspillingen.

- Det var helt greit i begynnelsen for da visste jeg at det var andre som var dårligere stilt enn meg selv. Men mot slutten når det tilspisset seg så ble det verre, forteller hun uten å ville gå mer innpå dette.

- Jeg var redd

Ved flere anledninger på reisen befant Cesilie seg godt utenfor sin egen komfortsone, og hun innrømmer at hun følte seg til tider både redd og usikker.

- Jeg var redd for at jeg kom til å grine for at jeg var redd, men det gjorde jeg aldri. Men jeg begynte vel å grine fordi jeg var sliten, innrømmer hun.

Til tross for at hun anser seg selv som en sterk jente legger hun ikke skjul på at hun fikk presset seg under turen.

- Jeg ble vel absolutt sett på som en av de jentene som hadde best fysisk form. Jeg hadde håpet jeg kunne skjule det litt lengre enn akkurat første episode.

Irriterte du deg over andre deltakere som ikke var i så god form som deg selv?

- Jeg tenkte at jeg kom til å se på det som en fordel fordi da sinker det gruppa og da sparer jeg mine krefter. Men det gjorde jeg jo ikke for jeg måtte jobbe enda hardere. Jeg irriterte meg vel ikke, men man ble sliten.

Artikkeltags