Hjemmeseier for Balle Frost

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Med nesten flere folk på scenen enn i salen – og der var det fullt!, – ble det dundrende hjemmeseier for premieren på forestillingen «Balle Frost og leketøysbanditten» med Ulefoss Skolekorps og Lunde Skulemusikk fredag.

DEL

Og det sluttet ikke med dét i Ulefoss Samfunnshus. Det vil si - det var akkurat det det gjorde. For etter at forestillingen var brakt vel i havn varte takketalene og blomsteroverrekkelsene nesten like lenge som selve forestillingen!

ET STORT LØFT

Før det hadde vi fått høre og se et kulturløft av de sjeldne i Nome: Et skolekorps med over seksti musikanter, for anledningen med hjelp av en gjeng smått rocka foreldre, en haug med skuespillere, dansere og sangere både på og utenfor scenen, og fullt oppsett med kulisser slik det sømmer seg for anledningen.

Stykket «Balle Frost og leketøybandittten» er opprinnelig skrevet av Ingvar Hovland, med musikk av Jon Konrad Strøm. De unge skuespillerne og musikantene har imidlertid laget sin helt egen vri på det hele. En by med forretninger og det hele er laget på scenen, for øvrig med navn som kan minne sterkt om lokale etablissementer. Ved siden av «byen» sitter et skoleorkester, med foreldrebandet «Fedrebandet» i front. I tillegg tas, bokstavelig talt, hele salen i bruk.

THORSEN VAR MED

Handlingen er grei nok. En leketøysbanditt er på ferde i byen, og både detektiv Balle Frost og en snushane av en journalist, Journalist Snuse(!), setter alt inn på å fange tyven.

Det hele topper seg etter en byfest, hvor ingen andre enn Nomes ordfører Jan Thorsen ønsker velkommen. Den natten bestemmer Balle Frost seg for å fange leketøysbanditten. Det klarer han, men ikke uten hjelp fra den spesielt gode venninnen Tina Turner. Som vi skjønner ligger det en aldri så liten kjærlighetshistorie her også.

Vi skal ikke røpe hvem leketøysbanditten er, bare at han får en veldig mild og «snill» straff.

Forestillingen, som hadde premiere på fredag, går for siste gang i dag søndag.

Artikkeltags