Herbjørnsrud letter på sløret

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Torsdag kveld er Hans Herbjørnsrud gjest på bok-kaféen «Leonardos Øre» på Gvarv. Der vil han avsløre noen av hemmelighetene bak sin suksess som forfatter.

DEL

- Andre forfattere snakker om kall, jeg skal snakke om ren materialisme; hvordan jeg skriver for å legge under meg stadig større landområder i Heddal, sier Hans Herbjørnsrud med et lurt smil om munnen.

Den smule spøken henspeiler på at Herbjørnsrud en gang i tiden i en av sine noveller tok litt for godt for seg når det gjaldt størrelsen på egen eiendom. Det fikk en nabo til å reagere, slik at de to måtte ut i marka og sjekke at grensepålene gikk der de skulle.

Temaet har han tatt opp i novellen «Grenseløst», den første av fem noveller i den nye novellesamlingen «Brønnene».

- LETT Å SI JA

TA møter en velopplagt og humoristisk Hans Herbjørnsrud på «Leonardos Øre», som holder hus i Ask Antikvariat og bokhandel på Gvarv.

Dagbladet har brutt sperrefristen og anmeldt boka, noe Herbjørnsrud ikke klarer å hisse seg opp over. Den gode anmeldelsen, derimot, den varmer. Anmelder Kåre Buli betegner novellene som «fantastiske å lese».

Torsdag får Hans Herbjørnsrud selskap av Kjersti Wold, en gammel kollega og god venn av forfatteren.

- Jeg får mange invitasjoner, men det at det var «Leonardos Øre» som inviterte og Kjersti Wold som var intervjuer gjorde det lett å si ja denne gangen.

EGET LIV

Forfatteren skal lese fra sin nye novellesamling og skal faktisk også røpe noen av forfatterknepene sine.

- Jeg kommer til å snakke om det å ta utgangspunkt i eget liv og jeg-personen i et forfatterskap. Det er et grep jeg har brukt, ja, som jeg faktisk har gjort til mitt siden 1984.

Foruten å samtale med Kjersti Wold vil Hans Herbjørnsrud også lese fra to av novellene i den nye boken; «Mens tiden løper» og «Grenseløst».

- Disse novellene vil også være eksempler på temaet om å skrive med utgangspunkt i eget liv, sier Hans Herbjørnsrud.

Artikkeltags