...Fem, seks, og ta knespinn, sier Hamid. 16-åringen fra Skien som er medlem av dansegruppa Dogtags, har vunnet Dansefeberkonkurransen i Grenland, og stått på scenen med Karpe Diem og Paperboys. Nå skal han lære andre kunsten å danse kult. 14 år gamle Maren Nøstdal fra Stathelle er en av dem som har tatt turen til Skien ballett - og dansesenter. Den svarte t-skjorten avslører musikksmaken hennes. «Pagans Mind», skriker det fra store bokstaver.

- Jeg liker å høre på metall, men det er mer hoppemusikk, ler hun. De fleste vil nok si seg enige i at det kan være vanskelig å danse til hardt metall. Da passer det bedre med Pharell, eller andre hip hop-artister.

- Jeg liker best å danse hip hop, sier Maren.

FORSMAK

Lørdag og søndag hadde Hamid dansekurs på dansesenteret. På tross av høstferie og strålende søndagsvær, tok fem jenter turen i går. Guttene glimret derimot med sitt fravær.

- Jeg hadde forventet å se noen gutter her, også. Dette er bare en forsmak på det som skal bli et fast kurs, etter jul, forteller han. Danseren er takknemlig for at Lene Olsen har latt ham låne lokalene til Skien ballett- og dansesenter.

- I høstferien skal jeg selv danse her. Jeg må øve til neste Dansefeberkonkurranse, i november, sier han. Hamid mener dansemiljøet i Grenland har vokst de siste årene.

EKSPANDERER

- Før var det ingen gutter jeg kjenner som kunne tenke seg å danse. Nå er det mange. I Dogtags er vi 16 dansere som danser ni forskjellige stilarter og kombinerer forskjellige stiler, sier Hamid. Han ble spurt av lederen for Skien ballett- og dansesenter, Lene Olsen, om han ville holde kurs i hip hop.

- Det hadde visst vært stor etterspørsel etter et slikt kurs, sier Hamid, som også har holdt dansekurs på ungdomsskoler og MOT-kvelder. Der har Vanja Riesto vært. Det ga mersmak.

- Jeg har danset siden jeg var liten, sier 13-åringen. Hun kom på tredjeplass under en dansekonkurranse, arrangert av MOT (organisasjon mot mobbing, vold og rusmisbruk).

- Jeg lager mange forskjellige danser hjemme, men synes ikke jeg er så god foreløpig. Jeg prøver å bli bedre, smiler hun.

Hamid har ingenting å klage på. Dansegruppa er både koordinerte og konsentrerte.

- Jeg er imponert, skryter han.