Hanne Karine Norges peneste

Artikkelen er over 15 år gammel

– Jeg får ikke puste, lo Elisabeth Wathne (20). Hun hadde akkurat blitt kåret til Frøken Norge – og skal dermed delta i Miss World-finalen. Like forfjamset virket Hanne-Karine Sørby (24) fra Porsgrunn, som skal representere Norge i Miss Universe.

DEL
Søndag ble det hele avgjort, midt blant badedrakter, gallakjoler og 14 kritthvite smil mellom ildrøde lepper. Frøknene Norge ble stemt fram.
Av de fire som kom til superfinalen, etter flere uttrekninger underveis, ble to kvinner plukket ut til å representere Norge i henholdsvis Miss World og Miss Universe.
Fagjuryen hadde i år en annen favoritt enn folket – Mens seerne sendte Elisabeth Wathne (20) til Miss World-finalen ble den fire år eldre Hanne-Karine Sørby fra Porsgrunn Norges representant i Miss Univers. Hun var den helt klare favoritten, viste målingen rett i forkant av konvoluttåpningen. Sporenstreks trippet hun over til Wathne med en klem da hun fikk navnet sitt opplest.
– Tror du det er vanskeligere å vokse opp i dag enn da bestemoren din vokste opp, spurte Grudt før den nest siste utvelgelsen.
– Ja, absolutt. Det er mye mer kroppsfiksering i dag enn den gangen. Nå begynner det jo allerede i sjuårsalderen, svarte Hanne Karine. Hun kan nå se frem til en begivenhetsrik periode før hun skal konkurrere om den gjeve Miss Universe-tittelen. Å reise er hun vant med etter et part sesonger med gruppa Cape, som nå er oppløst. Nå blir det ett år med misse-oppgaver for den blide Porsgrunn-jenta.
– Det var en veldig vanskelig avgjørelse, sa juryformann Bjørn Borge da vinnerne ble offentliggjort.

«Klarer ikke puste»
– Jeg klarer jo ikke puste, men det gjør ikke noe, for jeg skal til Miss World, hylte Elisabeth Wathne (20) fra Mandal. Hun fikk desidert flest stemmer fra folkejuryen – TV-seerne som stemte ved hjelp SMS-meldinger.
Wathne var nok lettet etter å ha gjort en liten miss da hun svarte på spørsmålet fra konferansier Mona Grudt:
– Hva ville du gjort hvis du fikk være mann for én dag?
– Da ville jeg satt meg ved et jentebord på restaurant eller i nærheten av jentegarderoben.
– Men du er jo jente, kommenterte Grudt.
Misse-missen fikk lite å si for folkefavoritten, som reiser til Kina for å representere Norge i den 53. Miss World-konkurransen.

Artikkeltags