Gå til sidens hovedinnhold

Grenlandsjenter sammen i showbiz

Artikkelen er over 12 år gammel

De kaller seg Great Grenland Girls og kommer fra hver sin grenlandskommune. De fire flotte damene feier av gårde med felles cabaret.

Det er ikke noe hvilke som helst damer som slår seg sammen for å lage show. Det er kanskje de beste og mest profilerte damene fra hver sin grenlandskommune. Vanligvis får vi dem hver for seg, men denne gangen får vi alle fire på ett brett.

- DISSE VAR LEDIGE

- Ja, det er egentlig ganske utrolig at vi sitter her, for vi er nokså opptatte alle sammen på hver vår kant, sier Lena Barth Aarstad, som var opphavet til at disse damene fant ut at de ville jobbe sammen.

- Jeg tenkte å ha med en fra hver kommune, og måtte tenke litt da vet du. Så da var det egentlig de her som ikke var opptatt, spøker Lena, og ler sammen med Jannicke Abrahamsen, Nina Gromstad og Jeanne Bøe.

PREMIERE I «SENTRUM»

Målet er å lage en cabaret med premiere innen april 2009 er omme.

- Premieren kommer nok til å bli i «sentrum» - enten i Skien eller i Porsgrunn, men vi har ikke funnet noe endelig lokale ennå, forteller Lena, som tenker at de skal spille noen forestillinger der, og så turnere litt ellers i Telemark og kanskje resten av landet etterpå.

TRAVLE JENTER

De er allerede godt i gang med «myldremøter», men å finne felles tid som passer er ikke bare bare når alle er mye opptatt på hver sin kant. Jannicke drar til København for å spille i musikalen «Chicago», Nina Gromstad synger både her og der, Jeanne Bøe har snart premiere på Siljanspelet og Lena Barth Aarstad skal spille flere ekstraforestillinger med Anders Vangen på Nedre Jønholt gård.

- SKAL GJØRE NOE BRA

Skrivemøter må de likevel ha, og første planlagte møte er en «studietur» til København hvor de også skal se Jannicke spille.

Med hovedsakelig to skuespillere, en musikalartist og en sanger kommer det til å bli mye av både humor og musikk i forestillingen deres. Planen er å skrive mesteparten selv, men de legger også muligheter for å få hjelp fra andre lokale krefter.

- Vi skal lage noe bra. Vi står ikke på scenen for å gjøre noe middelmådig, fastslår Jeanne Bøe.

ODDRANE SKAL MED

- Kan dere røpe noe som kommer til å være med?

- Vi må nok gjøre noe morsomt på de fire ordførerne, ellers er det ingen som bør føle seg for trygg, smiler Jeanne Bøe, og nevner også Oddrane i samme åndedrag.

- Oddrane og Grenland hører jo veldig sammen, og er nasjonalkjente. Vi skal nok finne på noe frekt og sexy på dem, ler Jeanne, mens en annen melder inn Knut Buen.

- Han er ikke like sexy, mer eksotisk, spøker Nina, til latter fra resten av Great Grenland Girls.