I disse dager er to unge grafittikunstnere, eller taggere som de også ofte kalles, i gang med å male ned veggene i Porsgrunn kunstforenings lokaler i Schankebygget - helt lovlig.

KUNST

- Vi ønsker å gi unge og talentfulle grafittikunstnere en mulighet til å uttrykke seg i lovlige omgivelser. For grafitti er kunst. Det er det ingen som helst tvil om, sier Andreas Rishovd i Porsgrunn Kunstforening.

- HELT FENOMENALT

En av kunstnerne som er i gang med å «tagge» ned veggene i kunstforeningens lokaler er Kim Andre Kolstad (19) fra Porsgrunn.

- Det er jo helt fenomenalt at Porsgrunn kunstforening gir oss denne muligheten. Det er ikke alltid like lett å praktisere denne kunstformen i det offentlige rom, smiler Kolstad med sprayboksen i hånden.

LYSSKY KUNSTFORM

Sammen med grafittikollega, Kjartan Riverud, har han fått rundt 70 kvadratmeter med kritthvit vegg å boltre seg på. Og i dag inviteres publikum til kunstforeningen lokaler for å se resultatet.

- Vi i kunstforeningen har jo en agenda med dette her. Det er ikke å legge skjul på. Vi ønsker jo at Porsgrunn kunstforening skal fremstå som en tidsriktig og interessant kunstforening, også for de unge. Det er en av grunnene til at vi har iverksatt dette prosjektet, sier Rishovd som kan fortelle at stadig flere får øynene opp for denne formen for kunst.

- Vi får stadig forespørsler fra privatpersoner, og ikke minst i fra næringslivet om hvor de kan få kjøpt grafittikunst. Hittil ar det jo vært en litt lyssky kunstform, og det ønsker vi å gjøre noe med. Så nå kan alle som er interessert i grafitti komme hit, sier Rishovd.

I HEIMEN

At interessen for grafittikunsten har økt, kan bekreftes av Kolstad.

- Jeg får stadig forespørsler fra folk som vil ha en grafittitegning på en vegg i heimen. Det er litt kult, smiler Kolstad.

Utstillingen «Block Party» åpner i dag klokken 19.00. Lørdag og søndag er åpningstiden fra 12.00 til 15.00.