Godlyd i ny hall

KJEMPEHALL: Barna Oakley Bach-Raabe (11) (f.v.), Jarand Buer Eide (9), Jeanett Buer Eide (11), Ida Olette Hegna (8), Susanne Thoner Pedersen (10) og Sveinug Rønholt (9) synes hallen er alle tiders. En kjempehall.

KJEMPEHALL: Barna Oakley Bach-Raabe (11) (f.v.), Jarand Buer Eide (9), Jeanett Buer Eide (11), Ida Olette Hegna (8), Susanne Thoner Pedersen (10) og Sveinug Rønholt (9) synes hallen er alle tiders. En kjempehall. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Rundt 350 publikummere fikk i går oppleve en uforglemmelig åpning av Rønholthallen som kulturhus, under arrangementet Lyden av Bamble 2009, i regi av Bamble musikkorps.

DEL

- For en flott og kjempestor hall. Her er det skikkelig bra, sier Ida Olette Hegna (8) og Jarand Buer Eide (9) i pausen.

Barna er ikke alene om å ytre dette. Tenåringer og voksne er også fulle av lovord etter å ha deltatt på det første kulturarrangementet i den nye, store idrettshallen på Rønholt. For dem var det en riktig stor anledning, etter at de i en årrekke har måttet nøye seg med en heller sliten gymsal til slike arrangementer.

KONSERTARENA

Selv om det er idretten som skal regjere arenaen i Rønholthallen, har musikkinteresserte anledning til å glede seg de også. Jazz og brass-arrangementet Lyden av Bamble 2009 viser til fulle at kommunen er full av godlyd. Og hallen yter utøverne rettferdighet. I motsetning til mange andre sportsarenaer, ble ikke den store hallen problematisk med hensyn til lyd fra musikere og sangere. Dermed kunne de frammøtte nyte konserten i fullt monn.

MUSIKALSKE KIRSEBÆR

Konserten åpnet med flere fellesnumre der skolekorpsene fra Langesund, Rønholt og Rugtvedt spilte sammen med arrangøren Bamble musikkorps. Å få spise musikalske kirsebær med det store satte nok en ekstra spiss på deltakelsen for skoleungdommene, og sørget for at det hele lød svært godt. Det er tross alt ikke hver dag skolekorpsmedlemmer får spille på slike arrangementer.

PÅ HJEMMEBANE

Hyggelig var det nok også for solistene. Kombinasjonen av trioen Erik Damberg, Stig Sjøstrøm og Jan Tore Kito Eriksen på henholdsvis gitar, trommer og bass, sammen med Bamble musikkorps, sørget for å gi sangerne Birgitte Damberg, Nina Gromstad Hogness og Marte Jacobsen den ryggdekning de trengte for å skape et godt musikalsk bilde. Musikken var variert. Blant annet dukket det opp kjente toner signert Van Morrison.

- EN ÆRE

Den på scenen som trolig følte alvoret aller mest, var nok Arnfinn Finmark. Vest-bamblingen som fikk rollen som konferansier.

- Dette er en stor ære for meg, og en ting jeg ikke kunne si nei til. Dette er en festdag, sier han.

På spørsmålet om krangelen rundt hallstørrelse og bruk har lagt seg, svarer Finmark at den tiden nå er forbi. Alle er fornøyd med Rønholthallen, slik den framstår.

Artikkeltags