Det Betales var i storform, og hadde god kontakt med det godt voksne publikumet på amfiet. Beatles-låtene gikk rett hjem til de danseglade foran scenen, til tross for at lyden sviktet i blant.

- Vi koser oss veldig her, og var her i fjor også, sier Mari-Ann og Tor Kjos.

- Vi gjør dette for å samle folk i sentrum, sier Lars Iver Larsen i Porsgrunn min by.

Det er fjortende gang han arrangerer gatefest, og selv om det ikke kom like mange i år som i fjor, er han godt fornøyd. Mens budsjettet i år var på knappe 200 000 kroner, var fjorårets budsjett på drøyt 300 000 kroner.

- Folk trives og koser seg, sier han.

Da Det Betales hadde gått av scenen, var det grenlandsguttene i Absinth som sørget for at festen fortsatte.

PÅ LAVBUDSJETT

Fredagens konsert med Tomas Ledin gikk ut på grunn av sviktende billettsalg, men en liten gatefest ble det, likevel.

- Fredag arrangerte vi gatefest på lavbudsjett, fordi vi visste at Åge Aleksandersen ville trekke mange folk til Skien, sier han. Da kom det heller ikke så mange folk til byen.

- Det var rundt 150 personer innom. Vi skulle gjerne hatt flere, men hadde uansett ikke regnet med at det ville bli stinn brakke her da, sier han.

Også på dagtid lørdag var det mye som skjedde i Porsgrunn sentrum. Statsminister Jens Stoltenberg trakk mange folk i finværet.

VIL HA STOR ARTIST

- Vi vil gjerne samle mange mennesker, dag og natt, ivrer Lars Iver Larsen.

I fjor var det rundt 1400 til sammen som deltok på gatefesten. I år kom det noen hundre færre. Gatefesten holder på til rundt klokken halv to om natten, og musikken kan høres i mange hager. Men så mange klager har ikke Iversen fått. De fleste ser ut til å tåle litt støy i blant.

- Formannskapet har gitt oss tillatelse til å slå hæla i taket og ha høy musikk seks ganger i året. Jeg skulle gjerne hatt flere, sier han.

I fjor sa Lars Iver Larsen til TA at han gjerne ville samarbeide med byens restaurantbransje om å arrangere en kjempekonsert. Det har det ikke blitt noe av. Porsgrunn min by samarbeider fortsatt bare med Michel Seylmagers Hus, som står for serveringen.

- Å få byens restauranter til å bli med på et spleiselag, har vist seg å være vanskeligere enn jeg hadde trodd, sier Larsen. Men han gir ikke opp å få en stor artist til Porsgrunn.

- Vi har plass til 6000 mennesker her, så det kommer nok en artist som trekker mange folk hit, etter hvert, sier han.