Gleder seg til festivalstart

Skåtøy vise- og poesifestivals ledelse gleder seg til festivalstart. Fra v. Nina Haugland, Liv Berit Olaussen, Lars Martin Bråtane, Jens Harald Jensen, Per Tore Jensen, Heidi Felle. Hanne Mette Bruflat var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Skåtøy vise- og poesifestivals ledelse gleder seg til festivalstart. Fra v. Nina Haugland, Liv Berit Olaussen, Lars Martin Bråtane, Jens Harald Jensen, Per Tore Jensen, Heidi Felle. Hanne Mette Bruflat var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Ledelsen i Skåtøy vise- og poesifestival føler seg godt forberedt og ser med glede fram til at festivalen skal starte om fjorten dager, og sjefskokka Anette har menyen klar.

DEL

Da Skåtøy vise- og poesifestival inviterte pressen til Skåtøy i går, var det blant annet for å gi journalistene en smakebit på årets meny. Vi lot oss friste og det smakte like lekkert som det så ut. – Det er bare skalldyr og fisk på årets festival, røpte Anette Sivertsen som er sjef for festivalens kokkelaug.

Vise- og poesifestivalen i Kargerøs skjærgård arrangeres for sjuende gang. Vanligvis har forhåndssalget gått ganske tregt, men i år går det veldig bra, ifølge festivalens leder Nina Haugland og billettansvarlig Liv Berit Olaussen. – Fredagsbillettene gikk de faktisk tom for på Posten, så der måtte vi legge ut flere, forteller de fornøyd. Mye av dette tror de skyldes Hanne Boel som er fredagens hovedartist. Også billettene til forstillingen med Sven Nordin og Johannes Joner i Skåtøy kirke, begynner å fly unna. Der er det plass til 450.

I festivalteltet er det plass til 600 hvis det regner og cirka tusen i bra vær. Per Tore Jensen legger til at på Skåtøyfestivalen renner vannet vekk fra festivalområdet, så det er ingen fare for evakuering dersom det skulle komme mye regn, og sikter til Hove-festivalens start.

VARIERT MUSIKK

Skåtøy vise- og poesifestival kan vise til et variert program under årets festival. Vi har nevnt Joner og Nordins Erik Bye-forestilling og Hanne Boel. Det blir en Kittelsen-markering, Steinar Ofsdal kommer med en familieforestilling, det blir festivalutstilling, Lars Martin Myhre kommer med band, Queen Bees kommer, Katzenjammer kommer og Kolbein Falkeid og Nils Økland kommer.

– Og så blir det irsk musikk, og det bandet, Bunnan Beo, er Alf Cranner så begeistret for at han skal introdusere dem og fortelle litt om den irske folkemusikken, sier Nina Haugland. Og som en smakebit på den irske musikken går The Cannons på scenen i Skåtøy kafes hage.

Publikum har strømmet inn i hagen, og etter oppvarmingen til de to krokungene Joakim Heibø på feler og Anders Herfoss på toradere, er stemningen høy denne onsdagskvelden.

Artikkeltags