Gleder seg til å spille på Skåtøy

TIL SKÅTØY: Ole Edvard Antonsen gleder seg til å spille på Skåtøyfestivalen 17. juli.

TIL SKÅTØY: Ole Edvard Antonsen gleder seg til å spille på Skåtøyfestivalen 17. juli. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Den verdenskjente trompetisten Ole Edvard Antonsen bryter et prinsipp i sommer. For en sjelden gang gir han konsert hvor han har sitt ferieparadis.

DEL

Det er Skåtøy vise- og poesifestival som har sikret seg mannen med «gulltrompeten».

Fredag 17. juli stiller Ole Edvard Antonsen på scenen sammen med eget band. Tittelen på konserten er «Musikalsk landskap» hvor han selv har komponert mye av musikken. Noe av musikken er hentet fra cd-en «Landscapes», som han ga ut for et par år siden.

- Dette blir en konsert med stor spennvidde, fra barokk og klassisk musikk til populærmusikk, forteller Antonsen.

Et par timers fri har han tatt fra ferie- og badeliv på hytta i Kragerø-skjærgården for å møte TA, blant annet for å fortelle om konserten på Skåtøy.

- GJØR ET UNNTAK

Det er flere år siden han sist ga konsert i Kragerø.

- Kragerø er feriestedet, og i et forsøk på å skille jobb og ferie, har jeg valgt ikke å holde konserter her. I år gjør jeg unntak fra regelen, ikke alene fordi jeg fikk forespørsel fra festivalen på Skåtøy, men også fordi jeg har takket ja til tre andre store festivaler i Europa i sommer. Konserten på Skåtøy passet derfor perfekt inn i programmet.

Festivalene han sikter til, er i Nederland, Belgia og Tyskland, festivaler med internasjonal ry, hvor han skal spille blant annet sammen med store symfoniorkestre. På turneen skal han også ha med sitt eget band, bestående av Atle Halstensen på keyboard, Per Hillestad på trommer og broder Tom Erik Antonsen på bass. For øvrig det samme bandet han skal ha med seg til Skåtøy. Med seg har han også Dag Steffen Solberg, som styrer lyden.

- Så midt oppe i alt dette, velger du å spille på festivalen på Skåtøy?

- Har vært på festivalen som tilskuer tidligere, og synes det er veldig flott det de får til der ute. I og med at jeg brøt prinsippet om ikke å holde konserter i sommer, så sa jeg ja til Skåtøy. Jeg gleder meg virkelig til å spille der ute.

LANDSKAP

Antonsen forteller videre at prosjektet «Musikalsk landskap» har kommet til gjennom noen år.

- Det startet med at jeg selv begynte å komponere, og etter hvert ble det spørsmål om denne musikken fantes på cd. Så ble det cd i 2007 med tittelen «Landscapes», hvor egne komposisjoner ligger til grunn. Dette er musikk som spenner fra barokk og klassisk musikk til populærmusikk hvor det hele er lagt opp etter en bestemt mal hvor jeg underveis kommenterer musikken. Det dreier seg om det ytre landskap og det emosjonelle landskap.

- Hvordan har konseptet blitt mottatt?

- Mottakelsen har vært veldig god. Flere som har vært på disse konsertene, sier at det er som å se bildene fra en film som enda ikke er produsert, sier trompetvirtuosen.

Musikken i konserten har en stor spennvidde, fra som nevnt barokk og klassiske øyeblikk med Bach og Albinoni via de sterke rytmiske og stemningsfulle opplevelser i hans egne komposisjoner som «Svalbard» og «Vidda» til mer melankolske, rolige og atmosfæriske.

Ole Edvard Antonsen kommer for øvrig rett fra en av de store festivalene ute i Europa til festivalen på Skåtøy.

MANGE PROSJEKTER

Antonsen kan videre fortelle at han for tiden jobber med flere prosjekter, blant annet et nytt album. Slippdatoen for dette kan han foreløpig ikke si.

Antonsen er nok mest kjent for hva han kan «trylle» fram fra trompeten. De sener år har han med stort hell begynt som komponist. I tillegg driver han med undervisning, samt at han ifølge han selv stortrives som dirigent. Han er sjefsdirigent for militærorkesteret i Trondheim. Han brukes også mye som foreleser for idrettstopper, næringslivet og i andre sammenhenger.

I snitt har han 250 reisedøgn i året.

Artikkeltags