Gjeve jazz-nominasjoner

Å bli nominert i de to talentkonkurransene kan åpne nye dører for André Roligheten (på tenorsax) og Eyolf Dale (piano). Bildet er fra en konsert på Lundetangen pub.

Å bli nominert i de to talentkonkurransene kan åpne nye dører for André Roligheten (på tenorsax) og Eyolf Dale (piano). Bildet er fra en konsert på Lundetangen pub. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Skiensmusikerne Eyolf Dale (22) og André Roligheten (22) er valgt ut til å delta i jazztalent-konkurransene Jazzintro og Young Nordic Jazz Comets. De prestisjetunge konkurransene kan åpne for nye muligheter for de unge musikerne.

DEL

- Nå er jeg så glad at jeg har problemer med å stå stille, sier Eyolf Dale og putter mobiltelefonen i lomma.

Øynene hans gnistrer og de tre posene fylt med julegaver danser rundt beina hans. Midt blant butikklokalene på Down Town har Eyolf Dale fått sin gjeveste julegave. En talsmann for talentkonkurransene Jazzintro og Young Nordic Jazz Comets har akkurat vært på tråden. Talsmannen kunne meddele at duoen Albatrosh, bestående av pianisten Eyolf Dale og saksofonisten André Roligheten fra Skien, er en av åtte som får være med å konkurrere i den prestisjetunge konkurransen. Duoen er også valgt ut til å representere Norge i Young Nordic Jazz Comets i København i september neste år. YNJC er et samarbeidsprosjekt mellom de nordiske jazzorganisasjonene, mens Jazzintro er i regi av Rikskonsertene, Norsk Jazzforum og fem av landets største jazzfestivaler.

MYE JOBBING

Det er cirka to måneder siden Eyolf og André sendte inn materiale og informasjon om seg selv til den todelte konkurransen.

– Egentlig trodde jeg at det var vinneren av Jazzintro som skulle representere Norge i København, men det ser ut til at dette er bestemt i forkant i år.

Smilet til Eyolf vitner om at det føles godt å være blant de utvalgte.

- Det er så utrolig mye jobbing i denne bransjen, og så lite man får gratis, at det dermed er ekstra hyggelig å få en mulighet som denne, sier han.

Duoen Albatrosh har spilt sammen i to år. De studerte sammen på musikklinja i Skien og utdanner seg begge videre innen jazzgenren.

UTSTILLINGSVINDU

- Vi kommer til å fokusere hundre prosent på disse konkurransene fremover, sier Eyolf.

Han forteller at materialet de kommer til å fremføre er egenkomponerte låter.

- Hva betyr disse konkurransene for dere i praksis?

- I Jazzintro-konkurransen får man muligheter til å vinne penger til innspilling av cd. Young Nordic Jazz Comets er først og fremst et godt utstillingsvindu i Norden. Dette kan gi oss gode muligheter til å få turnere utenfor Norge, sier Dale.

- Alle innen jazzmiljøet følger med på hva som skjer i disse konkurransene, så dette er den beste julepresangen jeg har fått på mange år, sier han.

Og hvis interessen for duoen er vekket; De unge jazzmusikerne spiller på arrangementet Smog på Kafé K i romjula.

Artikkeltags