Rundt 300 besøkende hadde funnet veien til Galleri Straume i Øyfjell lørdag ettermiddag. En sprudlende billedkunstner og gallerieier Ruth Kvålo Dalen ble overøst med superlativer og skryt for den flotte utstillingen og de flotte lokalene hun hadde fått i stand. Ordfører Arne Vinje var mektig imponert over det arbeidet som er lagt ned for å få det gamle snekkerverkstedet til å bli et lunt og koselig utstillingslokale.

Det var så mange som hadde funnet veien til åpningen at det var vanskelig å finne parkeringsplass utenfor. Biler sto i lange rekker langs veikanten og på alle åpne plasser i nærheten. Ordfører Arne Vinje lurte på i sin åpningstale om det kunne bli aktuelt å bygge parkeringshus i Staumekrysset.

NESTEN SOM EN DRØM

- Det hele har nesten vært litt uvirkelig. Vi hadde jo håpet på godt besøk når vi skulle åpne, men jeg kunne ikke i min villeste fantasi tenke meg at det kom så mange. Alle jeg har snakket med har vært kjempepositive og har skrytt av både hvor fint og koselig det gamle snekkerverkstedet har blitt, og over all den fine kunsten som vi har fått til åpningsutstillingen, forteller gallerieieren

SPØKELSESHUSET

I mange år har det gamle snekkerverkstedet stått uten lys og uten folk. Flere av de som bor på Straume forteller til TA at huset har stått der nesten som et spøkelseshus. Den siste som drev med snekring i verkstedet var Halvor Reindalen. Etter Reindalen har huset stått tomt inntil Ruth Kvålo Dalen tok tak i det hele. Hun har sammen med en stor dugnadsgjeng klart å få til det fantastiske vi ser her i dag.

PLASS TIL BARNA

I den ene delen av andre etasjen er det satt av plass til barna der de kan tegne og se på barnefilmer. TA møtte Erik Lothe Berge 10 år fra Øyfjell, som koste seg med både film og tegning.

- Er det noen av bildene på utstillingen du liker spesielt godt?

- Å ja, mange er kjempefine. Spesielt det med tigeren som ser nesten ut som et fotografi. Det har også fine farger, så det liker jeg best av alle, forteller Erik.

Keramikk, smykkekunst, treskulpturer, oljemaleri og grafikk - vegger, hyller og bord var fylt opp med fin kunst av kjente kunstnere. Gallerivertinnen hadde valgt ut fire hovedkunstnere til åpningsutstillingen, og det var ingen ringere enn billedkunstnerne Reidar Kolbræk, Jonny Andvik, Thor Olav Lunde og skulptør Trond Fredriksen. De er vel en del av grunnen til at salget gikk veldig bra, og ifølge Dalen ble det solgt for et betydelig pengebeløp.

JULEMAKERI

Det neste som nå står for døren er julemakeri som er et kurs i å lage julekort, eller scrapbooking som det heter på fint. Det er Sigrid Breiseth som holder kurset i galleriet onsdag kveld 25. november.

- Vi skal også ha juleverksted for barna i bygda og det skjer lørdag 28. november. Du må få med at de som skal på juleverksted må melde i fra så vi har nok klippe- og limegreier, sier Ruth Kvålo Dalen før hun forsvinner inn i mengden av besøkende.