Fyller opp festivalgaten

GATESJEFER: Olav Hanto og Anette Røde Hagnell ser frem til å blåse nytt liv i Porsgrunns gater. 13. juni braker det løs med parade på åpningsshowet.

GATESJEFER: Olav Hanto og Anette Røde Hagnell ser frem til å blåse nytt liv i Porsgrunns gater. 13. juni braker det løs med parade på åpningsshowet. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Aldri har Porsgrunn internasjonale teaterfestival (PIT) brukt så mye penger på festivalgaten. Det skal både synes og høres.

DEL

Av budsjettet på fem millioner kroner skal 10 prosent gå til festivalgaten. Som publikummer slipper du imidlertid å betale en eneste krone for å bli underholdt i friluft - eller under teltduken fra 13. til 19. juni.

- Vi kommer til å sette opp et stort telt i parken, i tilfelle dårlig vær, sier Anette Røde Hagnell. Men arrangørene regner ikke med regn. De har faktisk forsikret seg om at solen skal skinner under hele festivalen.

REGNDANS I REVERS

- Trommeslagerne fra kulturskolen skal spille regndans i revers, spøker Hans Petter Eliassen. Han synes det er fint at trommisene både bidrar på Stedsans og Teaterfestivalen. Også dansere fra kulturskolen kommer. I tillegg kommer 250 artister fra blant annet Brasil, England, Frankrike, New Zealand, Frankrike og Nederland til å fargelegge festivalgaten. Både gamle travere og nye fjes vil prege Storgaten, Rådhusparken og Bratsberg brygge. Cloghoppers er tilbake i gaten med nytt show. Også Klovnen Knut vender snart sin røde nese mot Porsgrunn, og Olav Hanto har funnet sin favoritt.

IGLO I GATEN

- Den engelske strykekvartetten Bowjangles er utrolig flinke - også kunstnerisk, sier han. I tillegg vil en nederlandsk gruppe sette opp en iglo i gaten, med mange rare og underlige mennesker inni. Gruppen har vunnet en pris for forestillingen, i hjemlandet.

I fjor var det rundt 22 000 mennesker i gatene under Teaterfestivalen. Festivalsjef Trond Hannemyr håper på flere i år.

- Vi håper Porsgrunns befolkning vet å sette pris på festivalen, og bruker gaten, sier han.

Artikkeltags