Full rulle under Barnas dag

Tone Damli Aaberge er årets æresgjest. Hun skal blant annet opptre i Rådhusparken. Det skal også artistene Wisnu og BWY.

Tone Damli Aaberge er årets æresgjest. Hun skal blant annet opptre i Rådhusparken. Det skal også artistene Wisnu og BWY. Foto:

Artikkelen er over 12 år gammel

Arrangementet Barnas dag i Porsgrunn blir i år større enn noen gang med underholdning og aktiviteter til langt på kveld. Tone Damli Aaberge er utnevnt til årets æresgjest, mens den lokale amatørteatergruppa Fantasia skal lokke publikum til å se forestillingen «Nesegrevet».

DEL

Arrangøren satser friskt på konserter og innslag når det tradisjonsrike arrangementet går av stabelen 2. juni. I tillegg til plateaktuelle Tone Damli Aaberget kommer det flere artister med Idol-bakgrunn. Artisten Wisnu og gruppa BWY skal ha konsert seinere på kvelden.

Årets utgave av Barnas dag er delt inn i ulike soner der folk kan bevege seg fra tivoli på Kammerherreløkka via barneteater i rådhussalen til konserter i Rådhusparken. Daglig leder Christer Halvorsen i Barnas dag-komiteen har gamle og nye aktiviteter på lur, og han håper barn og unge fra hele fylket tar turen til Porsgrunn første lørdag i juni. Overskuddet fra arrangementet går som kjent til barne- og ungdomsarbeid i Grenland. Siden oppstarten i 1946 har Barnas dag generert 9,5 millioner kroner til dette formålet.

VARIERT

Kostymeopptog, lynutlodning av en ny bil, diverse lotterier, ponniridning og fiskedam er eksempler på velkjente innslag under Barnas dag. Videre blir det barnesirkus med klovnen Teddy Scott, demonstrasjon av radiostyrte biler, sjørøvershow med Kaptein Big Bløff, klovnen Bobo kommer også, og for de litt eldre kan vi nevne trafikksikkerhetsstand og demonstrasjon av hydrogenbiler.

I anledning byjubileet har barnehagebarn og skolebarn i Porsgrunn laget skulpturer og små hus, og deres bidrag skal premieres, og det blir også auksjon over minihusene.

MYE GRATIS

Det meste er gratis under Barnas dag, men skal du se en av de to teaterforestillingene til Fantasia, bør du kjøpe billetter på forhånd. «Nesegrevet» er skrevet av Tore Åge Bringsværd, og basert på vår eventyrtradisjon. Ingrid Stubseid Gaaserud, Beate Bekkhus og Emilie Frederikke Hein Bæra fra amatørteatergruppa kan fortelle at rundt 30 aktører er med på produksjonen, og medlemmene er i alderen sju til 18 år. Fantasia ble etablert i februar 2006, og de sto også bak teaterforestillingen under fjorårets Barnas dag.

Hedersgjesten Tone Damli Aaberge skal, i tillegg til å holde konsert i parken, delta under arrangementet på dagtid, og lokale gullstruper skal dessuten få prøve seg på scenen i forbindelse med Aabergets konsert. Christer Halvorsen vil imidlertid ikke røpe noen navn ennå.

Artikkeltags