Vagabond har fornyet dansebandsjangeren i Norge, og blitt et populært danseband for folk i alle aldre. En av de 200 som troppet opp på fjelltoppen var dansebandentusiasten Dag Rune Dale (49) fra Øygarden like utenfor Bergen.

- Jeg har kjørt med bobil over fjellet for å komme hit. Jeg måtte bare få med meg fotturen opp fjellet, den hørtes både gøy og utfordrende ut. Det blir i tillegg spennende å se om jeg hører noe her oppe på toppen, jeg gleder meg, forteller Dale.

Dale ønsker å få med seg alt som skjer på Seljordfestivalen, og liker at det er mye som skjer. Han tar gjerne en utfordring eller to.

- Det er viktig å få med seg alt, så det prøver jeg på. Det er utfordrende å være helt om dagen og helt om natten, det blir lite søvn og mye gøy, legger han til.

I HELIKOPTER

Vagabond ankom friluftskonserten i helikopter, mens publikum satt klar for årets konsert.

- Det var kjempestas å få komme hit å spille. Dette er årets mest spesielle konsert, forteller guttene fra Vagabond.

Til tross for typisk norsk sommervær, med skydekke og vind, leverte guttene fra Vagabond varene på fjellet. Både publikum og bandet fikk en helt unik opplevelse på toppen av Bjørgenuten.

- Dette er noe helt annet enn hva vi ellers gjør, og det mest spektakulære vi har vært med på så langt, sier bandet.

Det var mange svette kropper som ankom fjelltoppen med god drikke og stemning i sekken. Flere luftet etter hvert dansefoten blant lyng og gjørme til kjente låter.

- Vi er svært takknemlig for at så mange har møtt opp her på fjellet, det ble en veldig flott stemning, det var artig å se masse kjentfolk, og nye mennesker som kom opp hit for å høre på oss, forteller guttene fra Vagabond.

Vagabond har tidligere levert akustiske intimkonserter, men aldri på en fjelltopp, og håper friluftskonserten blir et varig fenomen.

- Det er første gang vi leverer en intimkonsert på en fjelltopp. Dette ble veldig nytt, intimt og koselig, forteller guttene i Vagabond.

- Dette må absolutt bli noe fast, vi kommer gjerne til neste år, sier de videre.

GA MERSMAK

Ekteparet Anne Grete Larsen (45) og Kjell Gunnar Larsen fra Biristrand var på sin aller første Seljordfestival, og angret ikke på at de tok turen til Seljord og intimkonsert med Vagabond.

- Dette er noe helt annet en hva vi har vært med på før. Konserten var kjempebra, sier Anne Grete Larsen.

- Vi har mange ganger tenkt at vi skulle reise til Seljordfestivalen, uten at det har blitt til. Denne konserten ble det lille sparket som gjorde at vi valgte å reise hit i år, sier Kjell Gunnar Larsen videre.

- Vi kommer absolutt tilbake hit for flere slike konserter, legger paret til.