Fra pillerus til berusende applaus

STERKT MØTE: Vegard Knutsen, kjent fra «X-factor» fortalte om sin tøffe fortid på Kafé K i går kveld.

STERKT MØTE: Vegard Knutsen, kjent fra «X-factor» fortalte om sin tøffe fortid på Kafé K i går kveld. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

Vegard Knutsen ble for mange kjent gjennom «X-factor». I går fortalte han sin sterke historie på Kafé K i Porsgrunn.

Han visste ikke hvem Henrik Ibsen var, og han fikk ikke med seg at det skjedde noe dramatisk i New York den 11. september. Han var så langt inni pille- og sprøyterusen at han knapt visste hvem han var.

RØDE KORS

Det var en sterk historie Vegard Knutsen (39) fra Nøtterøy fortalte de 70-80 publikummerne i går kveld. Maple Station fra Skien / Larvik åpnet kvelden som ble arrangert av Røde Kors. Tema for kvelden var frivillighet i rusomsorgen.

- Det er litt rart for meg ikke å skulle bruke mikrofonen til det jeg vanligvis gjør, nemlig å synge i, spøkte Knutsen, før han fortalte sin sterke historie.

FLERE OVERDOSER

Han kom fra en solid familie. Han spilte fotball og gikk på ski om vinteren. Moren var spesialpedagog og faren var snekker. Likevel havnet Vegard på kjøret.

- Det var ingen grunn til at det skulle skje meg. Men likevel gikk det så galt som det nesten kunne gå, fortalte Knutsen, som flere ganger satt overdoser og sto på togskinnene i håp om at toget skulle komme.

Så kom han til Tyrili.

- DET LIGGER ALVOR BAK

Det ble vendepunktet. Han valgte livet fremfor døden, og satset alt. Han tok lærerutdannelse i rehabiliteringsperioden og dannet bandet Post 4.

- Det ligger alvor bak det navnet. Det var den sengeposten jeg ble lagt inn på da jeg krevde å få rohypnoltabletter, hvis ikke truet jeg med å ta livet mitt.

- ÅPENHET HJELPER

Det gikk bra med bandet. De stakk seg ut i mengden.

- Det var helt utrolig å bli valgt ut som tolv av hundre. Tolv som skulle bli vist på tv. Det var først da mange ble bedre kjent med deg, fortalte Knutsen, som valgte å være totalt åpen om sin fortid.

- Jeg tror at åpenhet rundt rusmisbruket hjelper meg til ikke å falle tilbake til der jeg var, sa 39-åringen som tigde penger på gata og spiste mat på Kirkens bymisjon. I dag er han stolt over den han er, og ser gleden i å undervise skolebarn.

Det var virkelig en solskinnshistorie publikum var vitne til i går kveld.

Artikkeltags