Fra Heddal til Melodi grand prix

HETT: Det blir garantert hett på scenen når to av Norges beste stemmer forenes i duoen Åste & Rikke. Åste Sem (til høyre) fra Heddal ble landskjent da hun deltok i Idol i 2007.

HETT: Det blir garantert hett på scenen når to av Norges beste stemmer forenes i duoen Åste & Rikke. Åste Sem (til høyre) fra Heddal ble landskjent da hun deltok i Idol i 2007. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Åste Sem (37) ble landskjent da hun deltok i Idol i 2007. Nå skal hun forsvare Telemarks ære i Melodi grand prix.

DEL

I dag ble de første artistene ut i neste års melodi grand prix offentliggjort. Blant finalistene som skal konkurrere i den første delfinalen finner vi duoen Åste & Rikke med Rikke Normann og Åste Sem (37) fra Heddal utenfor Notodden.

– Vi har en nokså mørk klang i stemmene våre som passer godt sammen. Når vi i tillegg har en felles musikkforståelse, blir det jo et veldig bra samarbeid, sier Åste fra Heddal. Med seg på scenen på Ørlandet 15.januar får hun Rikke Normann (28) som blant annet har deltatt i Kjempesjansen på NRK og turnert med Rune Andersens humorshow ”Litt av en mann”.

– Den handler om å gjøre noe i beste mening, men som gjør vondt verre. Låta er sterk, men med glimt i øyet, og den tar opp noe som er vondt og godt på samme tid, sier Rikke Normann. Det er Rikke som har skrevet både tekst og melodi til låta "Not that easy".

I tillegg til å satse på egne karrierer er jentene mye brukt som korister, og sammen har de blant annet koret fast for Mira Craig og Noora Noor. Rikke har i tillegg jobbet mye med Paperboys, og var med i koret til Vinnie i Det store korslaget på TV2.

Blant konkurrentene i den første delfinalen finner vi ganske oppsiktsvekkende den svært røde hip hop-gruppa Gatas parlament og Carina Dahl som er datter til Morten "Diesel" Dahl i hardrock-bandet TNT.

Programleder i år er Anne Rimmen fra Porsgrunn.

Artikkeltags