Gå til sidens hovedinnhold

Forhåndsfavoritt i MGP

Artikkelen er over 8 år gammel

Julie Bergan (18) seiler opp til å bli favoritt foran kveldens MGP-finale. Låten har hun skrevet på Brattsbergkleiva sammen med venninnen Sara Skjoldnes og Ben Adams.

"Give a little something back" lå fredag på en 20. plass på Itunes, hele 15 plasser over de andre MGP-bidragene på lista.

LES OGSÅ: Se Julie Bergan i lokal MGP fra 2008!

Dermed ser det lyst ut for skiensjenta Julie Bergans deltagelse i MGP. TA møter 18-åringen på Quality hotell Grand i Steinkjer. Hun ser ut til å stortrives ved lunsjbordet sammen med langt mer profilerte folk som Ben Adams og hans kjæreste Sara Skjoldnes og manager Christian Dyresen. Og med profesjonelle folk rundt seg, er hun også bedre rustet til å takle et favorittstempel.

– Jeg har selvfølgelig masse nerver foran lørdagen. Men jeg må først og fremst tenke at dette er veldig gøy og en stor mulighet. Jeg skal bare gi alt jeg har og se om det er godt nok til å gå videre. Jeg kan ikke gjøre mer enn mitt beste, sier Julie Bergan og stråler som en sol.

PÅ VERANDAEN

Hun befinner seg i trygt nærvær med Sara Skjoldnes. De to har kjent hverandre i en årrekke, først og fremst fordi Sara er bestevenninne med Julies storesøster. Men de to unge damene har også gått på samme danseskole og har også opptrådt sammen i ulike oppsetninger.

MGP ble først gjort til tema da Ben Adams fikk høre at kjæresten, Sara Skjoldnes hadde en venninne med utrolig flott sangstemme. Dermed ble det bestemt at de tre skulle forsøke å skrive noe sammen.

En varm julidag i 2012 møttes de tre hos Sara Skjolnes’ far på Brattsbergkleiva. Ben Adams hadde med seg sitt bærbare studio i ryggsekken. Etter å ha svettet seg gjennom låtskriverutkast i kjelleren, ble den musikalske virksomheten flyttet ut på verandaen. Det bitte lille mikrofonstativet ble plassert oppå grillen og et gammelt leksikon. I løpet av noen få sommertimer ble grunnlaget for «Give a little something back» lagt.

Sangen, som handler om at man må gi mer enn ord, og faktisk vise i handling at man bryr seg om noen, ble sendt inn til MGP-juryen, og akseptert i den formen som ble spilt inn på Brattsbergkleiva. Siden har Ben Adams produsert den på nytt i et studio i Oslo.

– Jeg har faktisk et bilde fra denne sommerdagen, sier Julie Bergan og finner frem bildet av grill og mikrofonstativ på mobiltelefonen.

KONTRAKT

Siden den gang har det skjedd mye i Julie Bergans liv. I november spilte hun inn singelen «Supernova» med Circuz. Fredag gikk låten inn på en åttende plass på VG-lista. Hun har også undertegnet kontrakt med eventselskapet, Absolutt event. Dette betyr at hun har Ben Adams og Christian Dyresen har felles manageransvar for henne.

– Alt har skjedd så fort. Det er så mange ting som skjer hele tiden. Jeg er spent, nervøs og gleder meg hele tiden. Jeg har så mye energi. Jeg kunne sikkert ha sovet null timer og vært like pigg. Jeg er så gira. Jeg har nesten ikke fått tid til å sette meg ned å forstå hva som skal skje. Det er nå jeg tar sjansen på å presentere meg selv som soloartist. Det er jo fantastisk å gjøre dette på scenen til MGP, sier Julie Bergan.

MYE SOM SKJER

Under intervjuet blir også Julie Bergan presentert for nok en nyhet.

– Til uka skal du en runde til alle plateselskapene i Oslo. Du skal inn på kontoret og synge live for dem, sier manager Christian Dyresen.

– Oj, sier Julie Bergan og smiler sitt gnistrende smil nok engang.