Fomlende forberedelser

Artikkelen er over 14 år gammel

Fritjof Fomlesen øver seg til han skal opptre på Cuba i januar. Aldri har noen brukt lenger tid på å forsere brukrysset i Porsgrunn.

DEL

Enkelte tror Fritjof Fomlesen har pensjonert seg. Men Fomlesen pensjonerer seg aldri. Han tar bare pauser av og til og bor fortsatt hjemme hos mamma.

I går dukket han opp i brukrysset utenfor Down Town i Porsgrunn. Den dresskledte kløna ga det å vente på grønt lys en ny dimensjon. Med telefon, kart og hyppig snubling gjorde han trafikkbildet enda mer rotete enn det pleier å være

- BARE RING MEG

- Jeg kommer, ropte Fomlesen til Arve Johnsen som sto 30 meter unna utenfor Down Town og lo av ham.

Johnsen var ute for å kjøpe julegaver, men endte opp som fotomotiv, telefonhjelp og veskebærer for Fomlesen.

- Her er visittkortet mitt. Hvis du kommer i problemer, kan du bare ringe meg, sa Fomlesen til Johnsen, som forhåpentlig aldri får behov for å ringe mannen med hatt og runde briller.

Men kanskje Arve Johnsen vil møte opp på en av Fomlesens kommende forestillinger.

«HJELPESERVICE»

Førstkommende lørdag opptrer han på Grenland Friteater. Neste uke skal han snuble rundt i samfunnshuset på Ulefoss, før det blir en spesiell, spansk opptreden på friteatret i begynnelsen av januar.

- Jeg opptrer nå for å trene til oppholdet på Cuba. Dette er den gamle, klassiske soloforestillingen «Hjelpeservice», sier Lars Vik, som har tatt av seg Fomlesen-hatten når han prater med TA.

Helt siden 1990 har Vik underholdt store og små med sin etter hvert velkjente figur. Og han har ikke tenkt å gi seg.

- Hvorfor skal jeg slutte? Jeg synes dette er morro og spiller ham til jeg er pensjonist.

KOMMUNIKASJONEN

- Det blir en ny utfordring å spille ham på Cuba, fortsetter Lars Vik, og tenker på at han må levere sine få replikker på spansk, og forholde seg til et publikum som ikke aner hva de har i vente.

Cuba-turnéen, som begynner 9. januar, blir ikke Fomlesens første utenlandsopptreden. Blant annet har han vært i Tsjekkia tidligere. Ifølge Lars Vik klarte Fomlesen å kommunisere godt med publikum der også, akkurat som han nylig gjorde det foran 500 femåringer i Tønsberg.

På Cuba skal Fomlesen opptre i et teater og i noe Lars Vik tror er kirkeruiner. Friteatrets Geddy Aniksdal skal, som TA tidligere har skrevet, spille to mer replikktunge stykker parallellt med Fomlesen. Hva vil kubanerne ha mest sans for? Det er spørsmålet.

Artikkeltags