Gå til sidens hovedinnhold

Flyakrobatikk og pyro for 4000

Artikkelen er over 10 år gammel

Nær 4000 mennesker var samlet til motorsporttreffet Wings and Wheels på Lunde flyplass i helgen. Her fikk de se alt fra flyakrobatikk til pyroteknikk.

Fra 24. til 26. juni 2011 ble fellestreffet for motorsport, Wings and Wheels, arrangert på Lunde flyplass. Wings and Wheels arrangeres av Nome flyklubb, i samarbeid med Russian Warbird, Street Cars Lunde og Lunde mc-klubb. På arrangementet bidro også et utvalg idrettslag med dugnadsarbeid.

FOR 12. GANG

- Dette er tolvte gangen Wings and Wheels arrangeres, forteller stevneleder Ole Vidar Homleid stolt. Wings and Wheels har vært arrangert hver år siden 2000, og har stadig avansert arrangementsmessig.

Da TA besøkte arrangementet lørdag ettermiddag hadde nær 50 fly tatt turen til Lunde flyplass.

- Vi skulle hatt dobbelt som mange fly her, konstaterer Homleid.

OVER 60 FLY

Han forteller at grunnet lavt skydekke over fjellet, har en del fly fra vestlandet ikke hatt mulighet til å komme. Enkelte fly fra Vestlandet var nødt å fly langs kysten, over Lindesnes for å komme til Lunde. Homleid håpet likevel at det samlede antallet fly i løpet av helgen skulle runde 60.

- Vi endte med litt over 60 fly. Dermed er vi uten tvil det største flytreffet i landet. Men jeg håper været blir enda bedre neste år, så vi kanskje kan runde over 100 fly. For det var totalt 105 fly som var påmeldt i helga, oppsumerer Ole Vidar Homleid søndag.

LES MER I TA MANDAG.