Fengslende Jensen

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

For første gang på syv år er Paal Jensen plateklar. Låtene på «Enjoy» er Jensens egne og produsent Christoffer «Kid» Andersen trakterer de fleste instrumentene. 18. desember kan du møte begge på Katakombene. Dagen derpå skal de i fengsel.

DEL

- Det blir kjempehyggelig. Paal Jensen snakker om fengselsoppholdet. Han har vært bak murene før, og har gode minner derfra.

- Sammen med Paal Flaata og Gøran Grini har jeg ofte spilt i Skien fengsel. Publikum i fengslene pleier å være stille og rolige. Det æ`kke no rølp. Alle er jo edru, smiler skiensmannen. De innsatte får ikke bare høre Jensens egne låter.

- Vi skal også fremføre noen julesanger, så det blir litt allsang, litt blues og litt rock'n roll, sier han. Men musikerne slipper fort ut igjen, for allerede på kvelden blir de å oppleve på Nisserock, som arrangeres i Langesund.

HYLLEST TIL HELTEN

«Enjoy» har allerede rukket å fengsle noen lyttere. Siden tirsdag har albumet vært å finne i Grenlands platesjapper. Platen er utgitt på eget selskap, og inneholder 12 selvskrevne låter.

- Fengende «The Silent One» er en hyllest til George Harrison, som døde for syv år siden, og Kid spiller gitar akkurat som Harrison selv, sier Jensen om den fengende låten. «My Mind Keeps Holding You» er tilegnet broren, Per Just, som døde i fjor sommer.

- Jeg synger blant annet om Mølen, der asken hans ble spredd, og om en slags drøm jeg hadde, forteller musikeren, og legger til:

- Jeg har laget soundet sånn som broren min ville likt.

Hans store kjærlighet, Anita Dalen, har selvsagt også fått sin sang: «Don't Let Be An Evergreen», synger Jensen.

JULESANG OM KALKUNEN

Albumet er innspilt i San Jose, med The Kid bak spakene i Greaseland Studios. Dag og natt jobbet de med plata, og på låten «Another Man» ba Jensen kompisen om å legge på litt gitar. Da han våknet neste morgen, var han spent på å høre resultatet. Det viste seg fort at The Kid hadde tatt regien og lagt på synth, i stedet for gitar. Men det var ingen sure miner å spore hos hovedpersonen.

- Det var helt kurant, det, synes han. Musikkveteranen fikk også låne noen av musikerne som spiller i band med The Kid. Amerikanske Tom Pool trakterer trompeten, mens Hans Bosse står bak perkusjon og trommer. Skiensmannen John Peter Støa har vært med på å lage teksten til «From Johnny To June».

Countrylåten «The Turkey Never Wants For An Early Christmas» er platas eneste julesang. Paal Jensen er trygg på at hans ferske utgivelse ikke fortjener samme skjebne som kalkunen, og blir slakteoffer.

- Jeg er kjempefornøyd med 95 prosent av albumet, smiler Paal Jensen.

Artikkeltags