-Farmers Market er best live


PUBLIKUM ROCKET: Bandet Farmers Market med Stian Carstensen på trekkspill, gitar, kaval mm., Finn Guttormsen på bass, Nils Olav Johansen på gitar, Finn Vespestad på trommer, Trifon Trifonoc på saksofon, sørget for at publikum rocket.

PUBLIKUM ROCKET: Bandet Farmers Market med Stian Carstensen på trekkspill, gitar, kaval mm., Finn Guttormsen på bass, Nils Olav Johansen på gitar, Finn Vespestad på trommer, Trifon Trifonoc på saksofon, sørget for at publikum rocket. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Lille Maya (3) og pappa Vegard Bakke var blant de mange som kastet seg ut i dansen og svingte seg til spennende og eksotiske takter fra Farmers Market lørdag.

DEL

Bandet startet i 1991 i studentmiljøet i Trondheim. Det begynte med frijazz, mens musikken nå spenner over alt fra bulgarsk folkemusikk via flere jazztyper til popmusikk, folkemusikk og rock, knyttet til en miks med mye humor i.

- Jeg har hørt og sett Farmers Market en del, og må si at de er best live, forteller Vegard Bakke.

- Men jeg liker «Mamma Mia» aller best, sier lille Maya.

KOLOSSAL APPLAUS

At Farmers Market med Stian Carstensen i spissen er et populært band kan det ikke herske noen tvil om etter konserten i striregnet på Skåtøy lørdag ettermiddag.

Flere ganger brøt publikum ut i spontan og kolossal applaus over både bandets ekstreme musikkinnslag og ikke minst over alle de morsomme innfallene. Ikke minst fikk Stian Carstensen velfortjent oppmerksomhet. Han trakterte et vell av instrumenter, og imponerte stort. Det gjorde alle bandmedlemmene, når sant skal sies.

FISK OG SEXLEKETØY

- Vi er invitert til vise- og poesifestival, og har så langt ikke levert noen av delene. Derfor skal vi nå ta ei vise, og dere skal synge med, sa Carstensen.

Deretter kom et glimrende eksempel på lekenheten og humoren i form av Stian Carstensens vise «Moss Fisk og Sexleketøy». Ei vise som harselerer med den kolossale bransjeblandingen i norske forretninger. Både tekst og framføring konkurrerte godt med tungeakrobaten Øystein Sunde. At folk i tillegg ble lokket med på refrenget løftet det flere hakk opp. Latteren runget i teltet.

Skåtøy vise- og poesifestival hadde et tettpakket program. Deltakerne står som oftest i kø. Likevel måtte Farmers Market fram til ekstranummer før publikum lot dem få slippe ned fra scenen.

Artikkeltags