- Da Katrine Bakke og jeg hadde en utstilling sammen i mitt galleri februar, hadde vi kjempesuksess. Vi fikk lyst til gjøre noe andre steder også, forteller Vibeke Lillefjære.

I de tidligere lokalene til Norli bokhandel, er det lagt et blått teppe på gulvet. Veggene er fulle av malerier i matchende farger, signert Vibeke Lillefjære. De 74 maleriene stilles ut sammen med Katrine Bakkes smykker, My Choice My Destiny, og søte kjoler fra Siri S. Design, laget av Siri Molvær. Anette Andersen, som er innehaveren av Øisang, bidrar med heklede puffer, lampeskjermer og booties. «3 designere og 1 kunstner» har de kalt utstillingen. De lokale gründerne vil bidra til å få flere folk til sentrum, og vise at det er muligheter for aktiviteter av ulike slag.

- OVERVELDET

- Jeg har snakket med mange om dette, og er overveldet over responsen. Alle snakker om det, noe som tyder på at folk bryr seg om byen sin. Den genuine interessen tolker jeg som at det er håp for byen vår, på sikt, sier Lillefjære, som til daglig driver Atelier Eureka på Gimsøy. Under oppveksten på Borgestad, brukte hun byen mye.

- Jeg er ikke født med ski på bena, men med handleposer i hendene, sier hun og ler. Derfor er byens kjerne noe som opptar henne. I går holdt de åpent, på grunn av nattåpent i byen, men det er i kveld det er åpningsfest i lokalene. Da blir det også motevisning med klær fra Siri S. Design.

PÅ TURNÉ

Når de har pakket sammen i Skien, er det store sjanser for at de reiser til en annen by med konseptet sitt.

- Vi har lyst til å gjøre det andre steder også, men ville begynne med Skien, siden det er behov for at noe skjer her. Dette lokalet er flott å stille ut i, mener hun. Når de kreative kvinnene kaster en stein i vannet, håper de å se ringer etter den.

- Vi håper dette får ringvirkninger, og at flere blir motiverte og inspirerte til å gjennomføre egne arrangementer. Da tror jeg at vi sammen kan være med på å skape en positiv trend for sentrum.