Endelig plateklar

Artikkelen er over 14 år gammel

Lillebror har stor suksess med cd-en «Luring». Nå er det endelig storebror Aasmund Nordstoga og den ti år gamle trioen Trispanns tur til å gi ut plate.

DEL

De som har blitt fortalte at Odd Nordstoga spiller folkemusikk på sin siste plate, har blitt lurte.

- Han bruker elementer fra folkemusikken, men det er en popplate, understreker storebror Aasmund. Selv ikke han kan skryte på seg reinspikka folkemusikk.

- Vi bruker ikke folkemusikkinstrumenter, men stemmene og arrangementene er i folkemusikkgenren, forteller han.

TI ÅR

Trispann består av Aasmund Nordstoga fra Vest-Telemark (sang), Linn Korssjøen (sang) og Åsmund Reistad (strenger og sang). Trioen har spilt sammen i ti år.

- I fem år har vi vært et fast band. Det var på høy tid å gi ut cd, slår Aasmund fast. Trioen har allerede hatt et par konserter med repertoar fra debutalbumet. Det lover godt.

- Vi solgte 40 cder fra scenekanten, så det er tydelig at det er et behov for den.

FOLKETONER

Etter å ha spilt sammen i ti år, hadde trioen mange låter å velge i. Valget var ikke lett. De endte opp med folketoner fra Telemark, Østerdalen og Sverige. Arrangementene er laget av de utøvende musikerne på hver enkelt sang.

- Det som inspirerer kan like være en morsom tekst, som en vakker melodi eller en drivende rytme, sier Aasmund. Han er flasket opp på musikk og kultur. Foreldrene Ellen og Olav Nordstoga er kjente for sin formidling av kveding, litteratur og teater. Aasmund spilte fele til han kom i tenårene. Nå har han prøvd å ta opp igjen strengeinstrumentet, og angrer på at han lot det ligge så lenge i kassen.

ANGRER

- Jeg kunne veldig gjerne tenke meg å spille fele nå, men nå blir det ikke så fin lyd i fela. Da jeg var sytten år, var det ikke så tøft å spille fele, sier Aasmund. Men i motsetning til lillebror, som digget Bruce Springsteen, var ikke storebror særlig interessert i pop og rock.

- Jeg hørte mye på Alf Prøysen. Mor tok oss ofte med på seminarer og konserter, og vi er flasket opp med musikk. Dessuten betydde Liv Lofthus mye for min musikalske utvikling. Hun var lærer, og dirigent i skolekoret. Hele Vinje skole var med i det koret, smiler Aasmund. For tiden er han å se på skjermen, som hallo-mann på NRK, men i nær framtid skal han overta gården Plassen i Vinje. Han trives på traktoren, men bytter ikke bort fela i kua.

- Jeg får satse på å få en god avløser, avslutter odelsgutten.

Artikkeltags