Elever fra Bamble vant Gullsekken

SANG: Sissel Kyrkjebø sang «Kom mai du skjønne milde» sammen med elever fra Bamble kulturskoles barnekor.

SANG: Sissel Kyrkjebø sang «Kom mai du skjønne milde» sammen med elever fra Bamble kulturskoles barnekor. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Fem grunnskoler i Bamble kommune i Telemark ble de heldige vinnerne av Gullsekken 2008 og får 100 000 kroner å bruke til kulturelle formål.

DEL

Gullsekken deles i år ut for andre gang og, er Den kulturelle skolesekkens egen pris. Utdelingen fant sted i Bergen Kunstmuseum mandag ettermiddag.

Foruten skolene i Bamble kommune, var Tylldalen skole, Tynset, Søre Ål barneskole, Lillehammer og Lillesand ungdomsskole i Lillesand kommune nominert til prisen.

Også beste kulturelle produksjon ble belønnet med en Gullsekk fylt med 100 000 kroner. Denne sekken gikk til «Asylsøkere», en animasjonsfilm av Kaja Wright Polmar og Mats Grorud fra Akershus.

BARNEKOR

Under utdelingen delte Sissel Kyrkjebø ut pris til beste skole, og fremførte «Kom mai du skjønne milde» sammen med elever fra Bamble kulturskoles barnekor.

– Det var veldig gøy å synge med henne, sier Frida Kristiansen (8) og Liv-Marit Olsen (8) fra Stathelle barneskole.

Og gleden var gjensidig.

– Det er alltid stort å synge sammen med barn. Det var kjempegøy, sier Kyrkjebø.

Sangerinnen synes Den kulturelle skolesekken er et fascinerende og inspirerende tilbud.

– Da jeg gikk på skolen hadde vi skolekonserter, men de ble gjerne regnet som fritimer. Det var ikke så mye fokus på det som skjedde på scenen. Det er utrolig spennende å høre om hvordan skolene benytter seg av de mulighetene de får gjennom prosjektet, og hvordan de tar det inn i opplæringen. Det er en veldig annerledes måte å lære på, sier hun.

- STOR STAS

- Vi er veldig glade. Dette var stor stas, sier kulturkonsulent Anette Guldager i Bamble kommune. Hun er med i delegasjonen som mottok prisen i Bergen mandag.

Foruten kulturkonsulent Anette Guldager er både skolesjefen, kultur- og oppvekstsjefen, en lærer fra kulturskolen og noen elever med til Bergen.

Kulturkonsulent Anette Guldager forteller at de er jublende glade over seieren.

- Vi hadde ikke turt å håpe på dette. Det var veldig overraskende, sier Guldager.

SYSTEMATISK

I juryens begrunnelse heter det blant annet at de fem grunnskolene i Bamble kommune i flere år har arbeidet svært systematisk og godt med forankring i Den kulturelle skolesekken.

- Selv om prisen formelt sett skal gå til bare én skole, har juryen i år valgt å kåre alle fem skolene i kommunen til vinner, fordi det arbeidet som er gjort over lang tid viser en eksemplarisk forvaltning av midlene i Den kulturelle skolesekken, heter det videre i juryens begrunnelse.

- SAMARBEID

Den kulturelle skolesekken er en nasjonal satsing som bidrar til at elever i grunnskolen får møte profesjonell kunst og kultur av alle slag.

Anette Guldager sier at de i Bamble lenge har hatt et «gigantisk» samarbeid på tvers av alle kulturinstitusjonene, kulturskolen, museene og biblioteket.

- Dette har resultert i at alle elevene får 100 prosent de samme kulturopplevelsene og tilbudene, selv om noen må sitte lenge i buss for å komme til et sted, mens andre kan gå kort vei, forklarer Guldager.

Artikkeltags