Didrik tok USA med storm

Didrik Solli-Tangen sammen med leder av New York Opera Society, Jennifer Cho.

Didrik Solli-Tangen sammen med leder av New York Opera Society, Jennifer Cho. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Didrik Solli-Tangen er ikke bare en populær operagutt her hjemme. Også i Washington DC og Chicago har han og tre andre sangere sørget for smekkfulle hus.

DEL

Kanskje var det ikke så rart at amerikanerne valfartet til konserten i Chicago; Noen dager tidligere ble Didrik Solli-Tangen og de tre andre, norske operasangerne han opptrådte med, viet 40 minutters oppmerksomhet på en av byens radiokanaler. Operasangen deres fylte drosjer, kaféer, stuer og kontorer, og på et og annet kjøkken sto det nok en og annen amerikaner og vasket opp med operamusikken som akkompagnement. Tonene lokket, og noen av lytterne fikk lyst til å se sangerne live. De ble ikke skuffet.

- Publikum var veldig entusiastiske, sier Didrik, som var på turné én uke i begynnelsen av desember. Konserten i Chicago ble holdt for fullt hus og rundt 400 tilskuere på Kultursenteret, men da operasangerne noen dager senere sang i en av New Yorks kirker, var ikke oppmøtet like stort.

- Da var det bare 20 mennesker som kom for å høre oss, og mange av dem var nordmenn som bor i New York, forteller sangstudenten.

SKAPTE KØ I WASHINGTON

Men oppturen skulle snart komme, for da de holdt konsert i Washington DC, var det som om Bruce Springsteen skulle stått på scenen. Utenfor vokste køen og inne var det ikke et ledig sete å oppdrive. Over tusen amerikanere strømmet til konsertlokalet, og mange ble avvist i døren. De som kom inn fikk høre et variert repertoar bestående av en dose skandinavisk musikk, der blant andre Grieg var representert, en dose kjente operasvisker og noen norske julesanger, som «Så går vi rundt om et enebærbusk» og «Du grønne glitrende tre».

- Jeg syntes ikke de passet helt inn, men amerikanerne syntes de var morsomme, forteller Didrik. Turnéen var arrangert av Kulturentusiastene og New York Opera Society, og sangerne Solli-Tangen turnerte med, er alle ferdig utdannede operasangere.

- Jeg fikk en telefon fra Kulturentusiastene, som spurte om jeg ville være med. Jeg vet ikke hvor de hadde hørt om meg, sier sangeren.

TALENTSPEIDER

Julen har vært travel, men nå er han vel hjemme. 21-åringens USA-opptreden ble lagt merke til av en amerikansk talentspeider, som oppfordret ham til å studere på prestisjetunge The Julliard School i New York. Det fikk ikke porsgrunnsgutten til å lette fra jordens overflate.

- Amerikanere sier jo så mye... Jeg vil i alle fall ikke flytte dit ennå. Det er en hard bransje, sier Solli-Tangen. Han går for tiden første år på Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo, og har planer om å studere på Operahøyskolen. Drømmen om å bli stjerne «over there» virker fjern, men det nye Operahuset frister.

- Jeg håper etter hvert å få jobb på Operaen, sier Didrik Solli-Tangen.

Artikkeltags