Dette koster festivalmoroa

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Country, danseband, bluegrass, blues eller rock – festivalsommeren er i gang, og tilbudet på pris og overnatting varierer like mye som musikksjangere. TA har tatt en titt på sommerens festivalpass.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Kystbyen Langesund bretter opp ermene for tre dager blugrass-festival kommende helg. Prisen er rekordlave 400 kroner for to-dagers festivalpass.

- Vi teller 20 band og artister, mange av dem er blant de beste i Norge, og ett av dem ble kåret til Europas beste i fjor, sier Øystein Eek i Langesund Bluegrassfestival.

Fjorårets festival var den første, og holdt seg til en enkelt dag. I år er både varigheten og budsjettet tredoblet.

- Vi kjører på med billige billetter, og har et bevisst forhold til pris. Det er bedre med mye folk enn dyre billetter, sier Øystein Eek.

BANJOBAND

En tydelig profil kan være viktig for å nå frem i et mylder av festivaler. For bluegrassfestivalen er det to sjangertypiske trekkplaster:

- Tom Hyatt er hovedattraksjonen. I tillegg kommer prisvinnende Lucky Lips, forteller Eek.

Selv om situasjonen rundt Wrightegaardens skjenkestatus fremdeles er uavklart, har festivalsjefen god tro på at det ordner seg.

- Hvis det blir noe tull, får vi nok flyttet litt på noen av konsertene.

COUNTRYCAMP

Lenger opp i fylket trekker to av sommerens store festivaler folk til campingliv og konserthøytid.

Til countryfestivalen kommer bandet Lady Antabellum, som i forrige uke skal ha spilt for 65 000 tilhørere i Nashville.

- Verdensstjerner fra statene koster jo penger. Vi har justert prisen opp litt, fordi vi har en artistpakke som vi ikke har hatt på lang tid, forteller Egil Moen, leder for Countryfestivalen og Seljordfestivalen.

Våre priser er gjengs i bransjen, med campingbillett fra 990 kroner til 2290 kroner, alt ettersom hvor mange dager en skal være der.

SJANGERSTERKT

Årets countryfestival er i tillegg utvidet med en ekstra konsertdag på en av scenene.

- I år har vi en helt annen produksjon enn hva vi har hatt i Seljord på mange, mange år. Jeg forstår nesten ikke at vi greier det. Her bygges det opp egne små byer, og det er en utrolig logistikk. Heldigvis har vi en god organisasjon med dyktige medarbeidere, for ikke å snakke om alle dugnadsarbeiderne og de rundt 100 studentene som har sommerjobb her.

Moen regner med rundt 30 000 solgte billetter under Countryfestivalen i Seljord, der rundt 7000 pakker ut teltet på campen.

Seljordfestivalen lokker med 14 timer dansemusikk hver dag under festivalen, og har et prisnivå et par hundrelapper under storebror countryfestivalen.

BLUESBALL

I bluesbyen Notodden er festivalpassene allerede utsolgt. Årets 1000 festivalpass gikk unna i to puljer – den ene gruppen kjøpte «usett» før jul, og betalte 1600 kroner. De siste festivalpassene ble solgt da programmet var spikret, til en pris av 2100 kroner, forteller Jostein Forsberg i Notodden Blues Festival.

- Vi kunne hatt flere festivalpass, men praktiske grunner ligger bak begrensningen. Noen av spillestedene er små, og da kan vi ikke selge flere enn det er plass til ved de små scenene.

Artikkeltags