Danset seg til kommunal pris

POPULÆR VINNER: Hamid Karimi omkranset av glade danseelever ved Skien ballett og dansesenter.

POPULÆR VINNER: Hamid Karimi omkranset av glade danseelever ved Skien ballett og dansesenter. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Hamid Karimi har bare danset i drøyt to år, og i løpet av det siste året har han sørget for at stadig flere unge vil lære å danse hip hop. I går kveld fikk han Skien kommunes oppmuntringspris.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Inntil han fikk en telefon fra kulturavdelingen nylig, visste ikke 17-åringen at han var en av kandidatene til oppmuntringsprisen, som i år ble delt ut for syvende gang.

- Da de ringte ble jeg veldig glad, sa en fornøyd vinner mens danseelevene klappet og jublet for instruktøren sin.

Midt under en time på Skien ballett og dansesenter dukket nemlig kultursjef Alfhild Skaardal, hovedutvalgsleder for kultur og undervisning, Hedda Foss Five, kulturkonsulent Frid E. Berge og enhetsleder Henriette Stoltz opp med blomster, diplom og en sjekk på 10 000 kroner.

DANS FOR ALLE PENGA

Hamid Karimi skilte seg i år ut som klart beste kandidat til prisen, som er beregnet på personer under 30 år.

I juryens begrunnelse heter det at 17-åringen ikke bare er et talent innen hip hop-sjangeren, han gjør seg også bemerket som leder av Dogtags dansecrew, som lærer ved danseskolen til Lene Olsen, og som initiativtaker til internasjonale samarbeids- og danseprosjekter innen Aktiv ungdom, EUs ungdomsprogram for ikke-formell opplæring. I tillegg til alt dette konkurrerer han i dans og er opptatt av å skaffe seg nye impulser.

Hamid kan fortelle at det ikke var så mange som danset hip hop i Grenland da han og kameratene begynte for to-tre år siden, men interessen har økt. På Skien ballett og danseskole er det flest jenter på timene, men Hamid ønsker flere gutter velkommen ut på gulvet.

Alle danseprogrammene på tv har nok imidlertid hjulpet litt på interessen, tror han.

Artikkeltags