Gå til sidens hovedinnhold

Danser seg inn i 70-tallet

Artikkelen er over 9 år gammel

Mens danserne jazzer seg tilbake til 1970-tallet, fester Vepz Media filmen til en god, gammeldags Super 8 film.

Grenland Dansekompanis Tine Fossmo følger nøye med og fryder seg over hva hun ser.

- Er det ikke kult? smiler hun, og forteller at kompaniet skal til sammen lage tre filmer som Vepz Media skal filme. Opptakene ble gjort hjemme hos rekvisitør Guro Dale, som omtrent hadde alt som skulle til for å filme et skikkelig 70-tallshjem.

UT TIL MANGE

Filmenes tema er «Kameraets blikk på bevegelse», og tar for seg da jazzballetten kom til Grenland.

- Jeg var fem år da mamma sendte meg på jazzballett. Siden har jeg jo blitt i dansen, smiler Fossmo, og forteller at de nå ønsker å vise hva Telemarks dansesignatur er blitt.

Filmene vil bli tilgjengelig for et stort publikum.

- Filmene vil være tilgjengelig på facebook, på youtube, på nettsidene våre og så håper vi at de kan bli vist som førfilmer på kino og kanskje på kortfilmfestivaler. Nå vil i alle fall mange flere få muligheten til å se dem i forhold til hva som er tilfellet ved en ordinær forestilling på en scene, sier hun.

Etter planen skal filmene ha premiere under Kulturnatta i Porsgrunn til høsten.

FIKK STØTTE

Første filmen ble filmet med overvåkningskamera i parkeringshuset under Down Town i Porsgrunn, og neste vil bli filmet med mobilkamera på en kafé i Skien.

- Vi skal leke oss litt og lære underveis. Jeg jobbet mye med dans da jeg bodde i Trondheim, og synes det er en spennende uttrykksform. Dansere kan fortelle en helt anen historie enn hva tradisjonelle skuespillere som fører en dialog kan, sier regissør Tom Løberg Hovinbøle.

De tre kortfilmene har et budsjett på 750 000 kroner, og Vepz Media har fått støtte fra Sørnorsk filmsenter, Fond for lyd og bilde samt Norsk kulturråd.

HJEMME HOS

Filmens location er rett og slett hjemme hos rekvisitøren på Borgestad.

- Vi lette etter location og diskuterte litt fram og tilbake. Til slutt fant vi ut at vi likeså godt kunne gjøre det her hjemme hos meg. Jeg har jo den stilen, og før alle disse folka kom, så det jo omtrent akkurat likt ut, smiler Guro Dale, som naturlig nok har en forkjærlighet for 70-tallet og generelt gamle ting.

Filmen viser et forelsket par som driver og pakker for strandtur, onkelen filmer mens barnet står og venter.

- Malen er egentlig bare en klassisk «hjemmefilm» fastslår regissøren.