Byttet ut Nordstoga med Wilhelmsen

KONSERT OG PLATE: Like etterat Sissel Kyrkjebø gir ut sin soloplate, skal hun på turné i Norge. Fredag 19. november blir hun å oppleve i Ibsenhuset, sammen med band og Unni Wilhelmsen. - Da kan uante ting skje, sier hun.

KONSERT OG PLATE: Like etterat Sissel Kyrkjebø gir ut sin soloplate, skal hun på turné i Norge. Fredag 19. november blir hun å oppleve i Ibsenhuset, sammen med band og Unni Wilhelmsen. - Da kan uante ting skje, sier hun. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Når Sissel Kyrkjebø kommer til Skien, har hun byttet ut Odd Nordstoga med Unni Wilhelmsen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

I slutten av november blir Sissel Kyrkjebø å se på Ibsenhuset i Skien, men selv om det er tett oppunder jul, har hun ingen julesanger på repertoaret.

- Det ble det veldig mye av i fjor, så det får andre ta seg av i år, sier hun lattermildt, ved et bord innerst i kaféen. Rundt juletider i fjor fikk hun som kjent strålende kritikker for platen «Strålende jul», som hun gjorde sammen med Odd Nordstoga.

I sommer spilte hun inn sin første soloplate på fire år. Den skal hete «Til deg», og kommer ut like før turnéen. Der synger hun både på norsk, svensk og engelsk. Musikken beskriver hun som en blanding av country, folk og pop.

BIOGRAFI

- Siden vi hadde en steelgitar i bandet, blir det noen elementer av country. Steelgitar er et varmt og fint instrument, og jeg synes det er spennende å bruke elementer fra forskjellige genre. Men det blir mer pop enn folkemusikk, sier Kyrkjebø. Kanskje er folkemusikken en inspirasjon hun har fått fra telemarkingen Odd Nordstoga.

- Du blir preget av folk du jobber med, sier hun.

I forrige måned ga Stig Nilsson ut en uautorisert biografi om den populære artisten fra Bergen. Der skriver han blant annet at hun som 19-åring nektet å samarbeide med en amerikansk stjerneartist, fordi hun ikke likte utstrålingen hans. I tillegg skal hun ha hatt musikalske innvendinger. Men det ønsker hun ikke å utdype.

- Jeg har ikke lest boken selv, sier artisten, som er kjent for å verne om sitt privatliv, og vrir temaet over på konserten hun skal ha i Skien fredag 19. november. Der stiller hun med sitt faste band, i tillegg til visepopsangeren Unni Wilhelmsen.

HØNE I KURVEN

- Gutta i bandet ville ha med en gitarist som kunne synge. De hadde ingenting imot at det var en jente, så vi har med en høne i kurven. Hun er for tiden på soloturné, så da kan det sikkert være greit å bare være «rævdilter», som vi sier i Bergen, etterpå, smiler Kyrkjebø, som har hørt mye på Unni Wilhelmsens musikk.

- Jeg liker godt stemmen hennes, og synes hun synger veldig bra, sier hun.

Sissel Kyrkjebø har også opptrådt på Viser ved kanalen.

- Det var et kjempeflott arrangement, synes sangstjernen, som er mest kjent for å synge melodiøs pop.

- Jeg synger det jeg liker. Min musikalske stil er stemmen, sier hun. Men selv for kvinnen med gullstrupen finnes det grenser.

- Hvis noe er for krevende, synger jeg det ikke. Man må kjenne sin begrensing, mener hun. I Ibsenhuset blir det både nytt og gammelt, og alt skulle ligge til rette for litt allsang.

- «Innerst i sjelen» er blant sangene jeg skal fremføre, lover hun. Selv om hun har bodd mange år i Danmark, er det ingen tvil om hvor hun føler seg hjemme.

- Jeg har alltid tenkt at jeg vil tilbake til Norge, så en eller annen gang gjør jeg vel det.

Artikkeltags