Busk stenger lydstudioet

Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Etter å ha gjort glade amatører fra Telemark til publikumsfavoritter i hele Norge gjennom 30 år, stilner musikken i Busk lydstudio.

DEL

Ronalds Holmbergs siste cd blir også den siste innspillingen i Busk lydstudio.

- Det er vemodig. Vi, altså kona og jeg, starta i 1975. Og selv om vi legger ned produksjonen av musikk, kommer vi til å selge musikk i mange år framover. Vi har en katalog med 160 titler, sier Terje Welle Busk.

- Vi kommer til å reise rundt i landet å selge plater. På nyåret skal vi på Rørosmartnan. Det blir mer av denne type salg nå som platebutikkene forsvinner, sier Astrid Busk.

BLODIG URETTFERDIG

Nedleggelsen skyldes høye kostnader til plateproduksjonen, og at distribusjonskanalene mer eller mindre er forsvunnet, ifølge Busk.

- Det er kun én platebutikk igjen i Telemark. Det samme er situasjonen nord for Trondheim. Og på bensinstasjonene selger de bare internasjonale slagere; der har utvalget krympet kraftig. Jeg får ikke ut varene lenger.

Han fortsetter med å gjenta en kjent melodi:

- Og den type musikk vi produserer, blir ikke spilt på radio eller i tv. De tar ikke hensyn til det publikummet som liker slik musikk. Denne kritikken har jeg nytteløst gjentatt i 20 år. Men så mener jeg også at det er blodig urettferdig.

UUTGITT BRODER AAGE

I 1979 ga Busk ut samlekassetten «Gammaldans i Telemark».

- Da begynte det å rulle. Vi tok kontakt med et av banda som var med på samlekassetten, Nystogs fra Haukeli, og spilte inn en kassett med dem. Den solgte bra i Telemark.

Mellom 1981 og 1988 samarbeidet Busk med Aage Samuelsen.

- Vi gjorde mange innspillinger med Aage, og vi ga ut både kassetter og plater helt fram til han døde. Da holdt han på med en ny plate, og jeg har materiale etter Aage som ikke er utgitt.

ENESTÅENDE SPUTNIK

Busk lydstudio står også bak noen av de største publikumssuksessene i moderne norsk musikkhistorie.

Jannicke Irwin Abrahamsen var Norges mest solgte artist både i 1992 og 1993. Gudny Dahlen, Nystogs, The Boys og Prestestranna Vel Vel Vel er andre artister som har satt Telemark på Norgeskartet.

Men det er lastebilsjåføren fra Drangedal, Knut T. «Sputnik» Storbukås, som står for den største bedriften i Lydstudioets historie.

- Det er jo en enestående greie i norsk musikkhistorie. Kritikerne ga ham terningkast null, men på tre år solgte vi én million kassetter. Det er en rekord som vil bli stående.

Artikkeltags