Elever fra Klyve og Gjerpen lot seg engasjere av filmen «Bestevenner» under Megafon-festivalen i Skien. I går fikk de også møte produsent Trine Aadalen Lo.

Aadalen Lo er født i Skien og oppvokst i Bamble, og svarte på en mengde spørsmål fra elevene i går. Til sammen vil 400 elever kunne få møte produsenten i løpet av barnefilmfestivalen.

- Vi forsøker først og fremst engasjere med film for barn. Her behandler vi et av livets universelle temaer. Det handler om hvor mye vil stille opp for din beste venn, sa Aadalen Lo.

Spørsmålene var mange:

- Hvem spilte babyen, hvor kom Peugoeten fra, hvor fant dere han og han skuespilleren, var politibilen og stortingssalen ekte, var Naisha og moren datter og mor på ordentlig, kjente skuespillerne hverandre fra før?

- De kjente hverandre ikke fra før, men er bestevenner nå, smilte Aadalen Lo.

BESTEVENNER

Den 79 minutter lange filmen «Bestevenner» kom ut høsten 2009 og handler om Naisha som trues av utkastelse fra Norge. To modige jenter, Julie og Mette, står imidlertid opp for henne. Barna som så filmen ble rørt, og tror at man kan holde løftet om å være bestevenner.

- Det bør være mulig å holde det når man lover det, og jeg synes jentene var modige som stilte opp for hverandre, entes Madicken Jakobsen og Felicia Grømbla Slotta.

- Det var en god film, jeg begynte til og med å gråte litt, sa Felicia, mens Madicken mente filmen var trist selv om det gikk bra til slutt.

- Det var bra at de turte å si fra til politikerne, mente Sondre Kongstvedt Lund.

ÅRETS BESTE

Filmen ble kåret til årets barnefilm i fjor, og fikk sin internasjonale debut under filmfestivalen i Berlin i februar. Nå er filmen solgt til Benelux-landene og Frankrike.

- Er faren til Naisha virkelig død, spurte en av elevene?

- Det svarer vi ikke på. Kanskje blir det en Bestevenner 2, avslørte produsenten.