Bergtatt i Brevik

I FJELLET: Det hadde på forhånd knyttet seg spenning til hvordan det ville fangere med revy inne i fjellet, men det hele ble en flott opplevelse. Inne i sitt 26. år, og med gode tekster og aktører som ga alt, leverer Breviksrevyen også i 2014.

I FJELLET: Det hadde på forhånd knyttet seg spenning til hvordan det ville fangere med revy inne i fjellet, men det hele ble en flott opplevelse. Inne i sitt 26. år, og med gode tekster og aktører som ga alt, leverer Breviksrevyen også i 2014. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I år har Breviksrevyen flyttet inn i fjellet, og revypublikummet ble denne gangen virkelig bergtatt av en gjeng i storform.

DEL

Med ny revy, nytt fantastisk spillested og en utrolig energi, hadde revygjengen fra Brevik ingen problemer med å få med seg publikum.

Det hele ble til en skikkelig helaften inne i Torskeberget, der de unike omgivelsene bare bidro til å forsterke den gode opplevelsen.

SPRUTENDE ENERGI

Dette er 26. året for den kjente og populære Breviksrevyen. Og det er absolutt ingen tvil om at her i byen elsker de å lage revy, for energien formelig sprutet helt fra start til slutt.

Publikum tok plass i amfiet, musikken startet, og inn stormet trollene til tonene fra «Dovregubbens hall», der de lovet at vi alle sammen skulle bli bergtatt. Ikke vanskelig å si seg enig i når man ser de praktfulle omgivelsene.

Også publikum satte pris på den nye bruken av Torskeberget.

– Breviksrevyen er jo alltid bra, men det er helt fantastisk her inne i fjellet. Lyden og opplevelsen blir en helt annen. Jeg synes de burde har det her hvert år.

Og også i revyen var det kreative forslag til hva de store fjellhallene nå kan brukes til. Og en ting kan man avsløre, og det er at det er ingen tvil om at det ligger mange muligheter der, bare man har evnen til å tenke litt stort.

VEMODIG

Da det ble klart at isproduksjonen i Breviks kal legges ned, var det mange som reagerte. Diplom-is har i mange år vært en identitetsskaper for den lille kystbyen.

Det var derfor også naturlig at dette emnet var viet en stor plass i årets revy. Her får vi møte både arbeiderne på fabrikken og den håpefulle lille eskimoen som nå kan slappe av og leve et helt annet liv. Kanskje.

Som seg hør og bør skal en god lokalrevy være identitetsskapende og samlende, og det greier Breviksrevyen med glans.

Både den mye omdiskuterte brustengingen, lokalpolitiske beslutninger og mye annet som folk flest er opptatt av, blir grundig behandlet, men det blir aldri så internt at det blir vanskelig for en utenforstående å henge med. Her er det rett og slett nok av humor og underholdning for de fleste.

GJENNOMARBEIDET

Tekstene er et kapittel for seg. Breviksrevyen er en amatørrevy, men nivået er høyt og det hele er imponerende godt gjennomført.

Perlene kommer så tett at det er vanskelig å framheve noen, men uten å avsløre for mye kan vi røpe at det er noen gode og kreative løsninger som både trimmer lattermusklene og tar dagens samfunn på kornet. Det hele blir også godt hjulpet av de uredde aktørene, som virkelig gir alt de har og litt til på scenen.

Det er med andre ord bare å tøye ut såre lattermuskler og si seg tilfreds. Breviksrevyen leverer til gagns, vi er bergtatt og litt til.

.

Artikkeltags