Berget debuterte i fjor med diktsamlingen «Ut av spell», etter å ha vunnet 100 000 kroner i Damms store diktkonkurranse. Nå kan det bli mer heder og ære, ettersom gårsdagens poesislam på Kjernehuset også var første runde i NM.

Går han videre i regionfinale og til slutt NM i Oslo, er premien en tur til Chicago - poesislammens hjemby.

I utgangspunktet er poesi-slam en blanding av hip hop-battle, stand up og diktopplesning. Dessverre glimret både stand-uperne og hip-hoperne med sitt fravær. Diktoppleserne stilte derimot opp i hopetall.

- Jeg er mektig imponert over at så mange har meldt seg på i denne konkurransen. Jeg har blitt spurt om å bli med mang en gang, men jeg har aldri turt, smiler programleder Vigdis Hjorth mens hun skuer utover det diktelskende publikum.

DEBUTERTE

I alt 12 håpefulle diktlesere stilte opp i selve konkurransen. Noen med atskillig mer lyrisk tyngde enn andre.

- Det er første gang jeg leser egne dikt foran et så stort publikum. Så jeg skal innrømme at det kriblet litt i magen. Men jeg syntes det gikk ganske bra, smiler Astrid Holtskog.

Og får et anerkjennende nikk av sin mor, Liv Holtskog - ikke noen hvem-som-helst i den lyriske verden.

VELDIG IMPONERT

Siden hun debuterte med diktsamlingen «Kanskje ein» i 1966 har odelsjenta fra Gvarv rukket å skrive en rekke diktsamlinger.

- Det har vel blitt en 17-18 diktsamlinger gjennom årenes løp. Så jeg begynner å få litt dreisen på å skrive dikt, smiler Holtskog.

Hun var mektig imponert over nivået på gårsdagens diktopplesere.

- Veldig bra. Jeg har ikke hørt et dårlig dikt i hele dag, så jeg er veldig imponert, smiler eldsteblad Holtskog. Hun fortalte TA i pausen at hun tok sikte på en plass på den øvre halvdel:

- Jeg er bare med for moro skyld, men konkurranse er konkurranse, så jeg går for en plass blant de seks beste.

TA måtte dessverre forlate poesislammen før den var over, men fikk referert resultatet per telefon.

.

.

DISSE DELTOK:

Jørn Berget, Astrid Borchgrevink Lund, Liv Holtskog, Helge Rykkja, Reidar Ekner, Tomas Mørkrid, Astrid Holtskog, Asbjørn Dyrrud, Birgit Landsverk, Hilda Tjønn, Bjørn Amdal og Ingebjørg Simones.