Band fra Fyresdal lanseres i Kina

UTVALGT: Bandet Sugar Plum Fairies fra Fyresdal er plukket ut til å være med på platen «Norwegian Wood Music For China» som lanseres i Kina i månedsskiftet mars/ april.

UTVALGT: Bandet Sugar Plum Fairies fra Fyresdal er plukket ut til å være med på platen «Norwegian Wood Music For China» som lanseres i Kina i månedsskiftet mars/ april. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

De river ikke ned scenene i Telemark. De spiller når anledningen byr seg. Det er ikke så veldig ofte. Men nå kan de få sitt store gjennombrudd. I Kina.

DEL

Det kom overraskende på de unge lovende fra Fyresdal. En novemberdag i 2007 ringte en fyr fra Bergen. Han kalte seg Kjell Moberg, og representerte plateselskapet October Party Records som jobber for å markedsføre Norske artister i Kina.

Vokalist og lårskriver Øyvind Berge ble både overrasket og skeptisk da han fikk telefonen. Var dette bare tull?

- VI STILLER OPP!

Øyvind Berge undersøkte litt, og oppdaget snart at det ikke var tull.

- Flere av bandene som er blitt platelansert i Kina, har turnert der, og noen har fått platekontrakt. Vi kan jo ikke ta helt av og håpe på det, men ringer de, så stiller vi opp vi, altså.

Hør musikken selv: Bandets MySpace-side

Les også: Bandets blogg

Les også: Mer om bandet på Wikipedia

Herren fra Fyresdal er både sjenert og sjarmerende på samme tid. Han er fullt klar over at de ikke er spesielt godt kjent ut over det at de er blitt litt spilt på NRK Telemark.

Men nå blir det andre boller.

SPILLER NÅR ANLEDNINGEN BYR SEG

Bandet Sugar Plum Fairies har spilt sammen siden 2000, og spiller popmusikk med innslag av folkemusikk. I 2005 ga de ut platen «Fivrelddans», og fikk Kulturprisen i Fyresdal samme året. Musikken deres er tonesatte dikt av fyresdalsdikteren Håkon Lie.

Les også: Anmeldelse av bandets plate «Fivrelddans - Haakon Lie i ord og tonar»

- Vi bor spredd, og vi spiller når vi har tid. Det er ikke så veldig ofte, men når anledningen byr seg, forteller Øyvind Berge.

GJENNOMBRUDD?

Om Kina kan by på kjendisstatus ut over fylkesgrensa i Fyresdal er foreløpig ikke kjent, men platen «Norwegian Wood Music For China» blir lansert i månedsskiftet mars/ april.

- Står dere foran et gjennombrudd?

- Dersom vi kommer i kontakt med de rette folkene så kan Kina absolutt bli et gjennombrudd. Platebransjen der er sulten på alt av vestlig musikk, men det er jo mye som skal klaffe for å lykkes. At vi er blitt plukket ut til å være med på samleplaten er utelukkende positivt for oss, og viser iallfall at vi er et band som går våre egne veier, og er verd å lytte til, avslutter Berge optimistisk.

Artikkeltags