Annie varmet rett inn i hjerterota

Annie, i Natalie Bjerke Rolands skikkelse, sjarmerte alle i Rådhussalen i går.

Annie, i Natalie Bjerke Rolands skikkelse, sjarmerte alle i Rådhussalen i går. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Natalie Bjerke Roland er hjertelig sjarmerende i rollen som barnehjemsjenta Annie i musikalen med samme navn. Når resten av ensemblet følger opp kan det ikke bli annet enn suksess.

DEL

I går kveld var det premiere på amatørteatret Fantasias oppsetning av det velkjente stykket. Der vind og regn gjorde sitt til at det var surt ute, sørget om lag femti store og små skuespillere for at nærmere hundre publikummere koste seg inne. Her var hjertevarme i stort monn.

PÅ LETING

Historien om Annie er velkjent for de fleste. Den lille rødtoppen bor på barnehjemmet der Miss Hannigan, spilt av Inger-Anne S. Johansen, styrer med jernhånd. En dag oppunder jul blir hun plukket ut til å tilbringe 14 dager hos milliardæren Mr. Warbucks, i Svein Gustaf Martinsens skikkelse. Dette oppholdet forandrer hennes tilværelse på alle mulige måter. Med sitt store kontaktnett er rikingen rett mann til å hjelpe Annie med det hun ønsker aller mest: å finne sine foreldre. Hvordan det går må du selv finne ut!

DYKTIGE SKUESPILLERE

De bærende rollene blir ivaretatt på ypperste vis. Der Natalie Bjerke Roland bruker sin naturlige sjarme og spilleglede, må Inger-Anne S. Johansen ty til energisk og hardt arbeid for å få frem bestyrerinnens mindre tiltrekkende sider. Svein Gustaf Martinsen ter seg akkurat som en herre av Mr. Warbucks kaliber skal: passe snobbete og selvopptatt, men allikevel med menneskelige sider.

I tillegg til de tre hovedrollene er det mange som fortjener ros for innsatsen i viktige biroller. Ariane Bekkhus, som Miss Grace Farrell, imponerer til tider med sine sangferdigheter, og danser André Holm Haugen viser at han er et talent man kan regne med i fremtiden.

FLOTTE KULISSER

Det er befriende for en gangs skyld å kunne skrive at kulissene er med på å heve opplevelsen. I Fantasias utgave av «Annie» har de virkelig lagt sjel i det sceniske uttrykket. Både bymiljø, og ikke minst hjemmet til Mr. Warbucks, gir de rette assosiasjonene. Man både ser og fornemmer kontrastene som er så viktige i dette stykket. De hyppige scene- og kulisseskiftene går effektivt, og tilnærmet knirkefritt. Når også kostymer fremstår som tilnærmet tidstypiske- og riktige, er det bare å ta av seg hatten for vel gjennomført.

Selv om oppsetningen er beregnet for hele familien anbefales den fra fem år og opp. To timer (inkludert pause) kan bli i overkant for de under, samtidig som tematikken nok vil oppleves som i overkant vanskelig.

Artikkeltags