Anita er årets kinosjef

ÅRETS BESTE: «Årets kinosjef» i klassen liten kino er Anita Kristensen (til venstre) i Bø. Prisen ble delt ut av direktør Inger Warendorph i The Walt Disney Studios, på vegne av Norske filmbyråers forening.

ÅRETS BESTE: «Årets kinosjef» i klassen liten kino er Anita Kristensen (til venstre) i Bø. Prisen ble delt ut av direktør Inger Warendorph i The Walt Disney Studios, på vegne av Norske filmbyråers forening. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Innhyllet i kinomørket har hun snurret film i Bø, siden 2001. Kinosjef og filmmaskinist Anita Kristiansen er årets kinosjef i klassen for liten kino.

DEL

- Det er en stor anerkjennelse, jeg er både beæret og glad, sier Kristiansen til TA.

- Nå føler jeg at jeg må leve opp til prisen, det er en stor motivasjon.

VIL VISE MER

Norske filmbyåers forening trekker frem kinosjefens teft for gode filmer, og hun roses for å ha satt den lokale filmen «Harde strenger» opp på lerretet.

- Den er faktisk den best besøkte filmen vår i år, med 1200 besøkende.

Bø kino er den tredje best besøkte i fylket, etter Skien og Porsgrunn.

- Det er ekstremt bra besøk i forhold til andre steder av samme størrelse, forteller Kristensen.

Utfordringen er nemlig ikke å trekke folk inn i kinosalen – det er å få vist nok filmer.

- Vi burde kanskje hatt en sal til. Vi har lyst til å vise veldig mye film, men har ikke kapasitet. Nå som filmene kommer digitalt er det også en utfordring å nå ut til folk, fordi filmene ikke går like lenger på kino.

FILMFESTIVAL

Hederstittelen «Årets kinosjef» bærer med seg et reisestipend på 20 000 kroner. Den filmelskende kinosjefen utelukker ikke at pengene går med til et besøk ved en filmfestival.

- Jeg liker alt mulig av film, bare det er bra nok. Alt fra skikkelig action til gode drama.

. Hva er det med film som gjør deg så engasjert?

- Film er et veldig fascinerende medium som kan sette i gang mange følelser. Enkelte drama engasjerer deg, andre tilbyr ren underholdning. Det er en utrolig variasjon.

Artikkeltags