I slutten av mai avslutter hun sin treårsperiode i London og vender nesa hjemover mot Porsgrunn.

– Det er veldig stas når man føler man har noe å vise fram, sier Barstad Solvang, som planlegger utstilling i Porsgrunn i løpet av sommeren.

I FRONT

Forrige helg stilte hun ut tre verk i 5th Base Gallery på Brick Lane i London, i regi av utstillingen NorskArt 2014.

Utstillingen sentrerte seg rundt temaet Norwegian Contemporary, og hun fikk hederlig omtale i Wall Street International Magazine, et internasjonalt nettmagasin.

– Magasinet brukte mitt bilde som illustrasjonsfoto, så bare på grunn av det fikk jeg mye oppmerksomhet. Det var selvfølgelig veldig stas, sier kunstneren, som egentlig studerer kreativ skriving og har kunsten bare som hobby.

VIL SATSE

Etter endt treårig studium har hun en bachelor i kreativ skriving.

– Det er mulig jeg kommer til å satse på kunsten og ha skrivingen som hobby istedenfor å ha kunsten som hobby slik jeg har hatt til nå. Jeg har mange prosjekter på gang og det er så mye som skjer nå, så jeg går en veldig spennende tid i møte, sier Barstad Solvang.

Men den kreative skrivingen bruker hun i flere ulike prosjekter, blant annet på et bokprosjekt hun også jobber med.

– Studiet tok blant annet for seg humor, nonfiksjon og film, og det er mye jeg kan bruke det til. Jeg ønsker for eksempel at bildene skal fortelle en historie ut over det billedlige, sier hun.

TUSJ OG BLEKK

Hun har hele tiden tegnet tusjtegninger, i hovedsak bybilder og bygninger hun har sett og besøkt.

– Jeg har nok utviklet streken min en god del det siste året, og jeg bruker mest tusj og blekk i arbeidene mine. Når jeg kommer hjem er planen å lage en serie fra Porsgrunn, Skien og resten av Telemark som jeg skal stille ut. Jeg har også vært så heldig å ha et landsted i Kragerø og har mange minner derfra. Jeg satt og tegnet på skjæra utenfor Kragerø, og det kan godt hende at det blir mer av det, forteller hun.

VIL PÅ KUNSTSKOLE

Ane Barstad Solvang har vært i kontakt med Porsgrunn Min By om en utstilling i Storgata, nå gjenstår bare å finne et egnet lokale.

– Jeg trenger et lokale å stille ut i, så det er det jeg jobber med nå om dagen. Jeg gleder meg veldig til å vise arbeidene mine hjemme, det er jo hovedsakelig der kundene mine bor, forteller kunstneren.

EGNE PROSJEKTER

For øvrig er hun autodidakt og var den eneste av utstillerne i London som ikke studerte kunst.

– Planen er å søke på Strykejernet kunstskole i Oslo og samtidig jobbe med egne prosjekter.

– Jeg har så mye jeg har lyst til å gjøre nå, så jeg gleder meg til å jobbe mer med kunsten. Det har gitt meg mye å være her i London, men tror det blir spennende å komme hjem igjen også. Det er kult når man får det til.