I en bokhylle fra en kjent billigkjede har kunstneren bak parykken, pilotbrillene og det fiktive navnet installert flere objekter og opprettet en telefonlinje. På en plakat står både adresse og telefonnummer til Det hvite hus i Washington.

I kveld, i morgen og på søndag er det mulig å sjekke ut Guarros protestkunst i Porsgrunn kunstforenings lille ad hoc-galleri som nå er lagt til Keims gård.

- MAMMA HATER BUSH

Å true statsoverhoder, og især den amerikanske presidenten, er ingen spøk. I informasjonsskrivet til utstillingen kan man lese om noen studenter i Nixon-perioden som fikk en lei telefon fra Secret Service etter at de hadde «tulleringt» seg langt inn i Det hvite hus.

Som en del av pakka har den lokalt forankrede 27-åringen i Porsgrunn valgt å skjule seg bak et alias i anledning den politisk orienterte kunstinstallasjonen, som han håper å få vise ute i verden under overskriften «Conspira - I`m Going to Kill the President - A Federal Offense».

- Det er blitt lettere å hate Bush-administrasjonen. Til og med mamma sier hun hater Bush nå, flirer Andy Guarro.

INSPIRERT AV TV

Etter mønster fra Jan Walakers utstilling «Japan i en boks», som ble presentert i en bokreol, inviterte Andreas Rishovd og kunstforeningen Andy til å stille ut i prosjektrommet. Ved hjelp av video, objekter og lyd vil de provosere og engasjere folk til å tenke litt over hva president Bush har bedrevet i sin tid som USAs øverste leder. Men det hele begynte med Anne Grosvold og Jon Stewart.

- Jeg satt og så på Anne Grosvold på tv. Hun snakket med en journalist som hadde skrevet om myrdede amerikanske presidenter, forteller Andy.

Etterpå fulgte Jon Stewarts «The Daily Show», med en reklamesnutt om Hillary Clinton. Ideen ble født. Andy Guarro vil ta prosjektet sitt videre og planlegger å avslutte det i januar 2009. Han er selv overbevist om at Barack Obama tar over etter George W. Bush.

EN DEL AV SPILLET

Andreas Rishovd understreker at målet er å få publikum til å reflektere over de storpolitiske spørsmålene knyttet til Bush sin ledelse, og bruke noe av det samme maktspråket som makthaverne selv bruker, jamfør Bush og hans ordbruk i forhold til Irak og Afghanistan.

- Bush har skapt en avgrunn mellom seg og det amerikanske folk, og resten av verden, sier Rishovd.

Andy Guarro hevder det er lenge siden protestkunst var in i Norge.

- Man må vel tilbake til Kjartan Slettemark og Vietnam-krigen, sier han. Kunstneren er fascinert av tanken på at tilskuere kan stå i Porsgrunn og være en del av det globale spillet.

For noen år siden ble rapgruppa Gatas Parlament anmeldt av den amerikanske ambassaden etter at de hadde oppfordret folk til å skyte den amerikanske presidenten. Det spørs om Andy og hans publikum klarer å provosere like mye, siden det her legges opp til å gripe til telefonrør, og ikke våpen.