Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 6Åge er sjefen

Artikkelen er over 10 år gammel

Åge Aleksandersen var i storform da han spilte på Wrightegaarden lørdag kveld. Da gitaristen, Skjalg Raaen showet på scenearmen, løftet trønderrockeren han spøkefullt etter håret. Det er nemlig kun en sjef. Han heter Åge.

Sist Åge Aleksandersen skulle opptre i Telemark, avlyste han på grunn av et illebefinnende. Da han sto på Wrigthegaardens scene lørdag, sparte han ikke på energien.

- Det er min dag i dag. Herregud for en herlig dag, startet han friskt. Midtveis i sangen fikk han publikum med på de positive sangstrofene. Malen var dermed lagt for resten av kvelden. Både for Åge, bandet og publikum ble det en fantastisk dag, eller kanskje mer korrekt kveld

PANGSTART I REGNVÆR

Det hadde regnet hele dagen. Aleksandersen var derfor godt forberedt. Regnværet skulle ikke få ødelegge konsertkvelden.

- God kveld, Langesund! Vi gir blaffen i drittværet, sa han til god respons fra publikum.

Konsertens pangstart gjorde at Åge og resten av bandet hadde publikum i sine hule hånd fra første sangstrofe. Musikerne var raskt ute på scenearmen, der de oppnådde nærkontakt med publikum. Og det ble ikke spart på showfaktoren. Gitarist, Skjalg Raaen forsøkte ved en anledning å kysse bassisten. Det ble en morsom seanse for den årvåkne konsertgjenger. Da den samme gitaristen energisk la seg tilbake og med innlevelse spilte gitar ytterst på scenearmen, dro Åge Aleksandersen han spøkefullt opp etter håret. Det er nemlig ingen tvil om hvem som er sjefen. Han heter Åge.

GAMLE SLAGERE

Gjenhør med gamle slagere skapte allsangfaktor. Det ble nesten andektig stemning da Norges nasjonalskatt, « Lys og varme» ble fremført fra scenen. Det var ikke få lepper i Wrightehaven som formet de etter hvert så kjente tekstlinjene. Publikum hadde heller ingen problemer med å synge med på teksten til . Verre ble det imidlertid da Åge fremførte en engelsk versjon av «Rosalita». Men innslaget krydret konsertopplevelsen. Det samme gjorde også smakebiter av låter fra Åge Aleksandersens kommende plate.

DE GAMLE BEST

Både de helt unge og litt mer voksne publikummere hadde tatt turen på konsert.

- De gamle er fortsatt best, slo Wenche Tangene fast.

- Vi er på Åge-konsert på Wrightegaarden for tredje året på rad. Vi går uansett vær. Det er mange trøndere som bor på Sandøya, sa den Sandøya-bosatte kvinnen.

Helene Flølo (20), Ole Edin (19) og Torstein Tangene (20) var blant de yngste publikummerne.

- Når det er Åge-konsert på Wrightegaarden, er vi Åge-fans, kommenterte de.

Og da «Leva livet» ble spilt som siste låt, så gjorde publikum akkurat det.